ТОП-5 екомісць на Житомирщині, які варто відвідати вже найближчого вікенду

  Сучасні технології, міська метушня, трансопорт, шум, гам, задимленість - це все вади життя у великих містах. Насправді, кожному з міських жителів іноді хочеться поринути у дитинство та погуляти лісами, полями чи лугами, викарапкатись на скелю.

   Для цього вигадали екотуризм, сільський або, як ще його називають, - зелений туризм.

  Це проведення вільного часу в сільському середовищі, якому притаманна відповідна глиняна та дерев'яна забудова, сільський старовинний побут з унікальними експонатами, мальовничий природній ландшафт, вишукані автентичні страви за стародавніми рецептами приготовлені в печі та справжнє воз'єднання з природою.

  На Житомирщині знайдеться не одна чудова пропозиція для вас. Ми підготували ТОП-5 місць, які варто відвідати вже найближчого вікенду.

  Садиба «Поліська хата»
  Знаходиться вона за 100 км від Києва та 50 км від Житомира, у селі Городське Коростишівського району. В кінці села є «Чернеча криниця». Про криницю ходить не одна легенда. Одна з них про сліпого монаха, який напився криничної води і знову побачив світ. Згодом вчені провели не одне дослідження та виявили, що вода дійсно цилюща, адже містить багато срібла.

  Садиба «Шалє Софія»
  Розташована на краю села Городське, Коростишівського району, неподалік річки та природного джерела. В окремому будиночку є декілька кімнат для відвідувачів. Фасад та середина будинків нагадує будівлі зовсім іншого століття, а територія вкрита фруктовими деревами. Туристам пропонують затишний відпочинок та доброзичливу атмосферу.

  Українська садиба «Сила»
  Знаходиться в 10-ти км від Бердичева у селі Кустин. Розташована на березі річки Гнилоп'ять, впритул до живописного лісу. Тут на туристів очікують справжні українські хатини, а для зручного відпочинку на природі тут є спеціальні альтанки. Для гостей влаштовують кулінарні тури, катання на конях, організацію різних свят, майстер-класи з приготування української їжі в печі.

  «Володимирська садиба»
  Село Привороття знаходиться за 87 км від Києва, 20 км від Брусилова, 50 км від залізничної станції «Скочище» та за 6 км від траси Київ-Чоп. Саме в цьому селі розташована «Володимирська садиба». Двоповерховий будинок із садом та дві окремих хатини завжди готові зустрічати гостей.Також на території проживає велика кількість тварин та птахів – коні, вівці, кролики, кури, голуби з якими можуть контактувати відпочиваючі. Також для туристів пропонують баню, барбекю, уроки верхової їзди та екскурсії.

  Садиба «Карпатське село»
  Садиба розміщена у селі Лісове Бердичівського району. На території садиби розміщена колиба «Вулик» та справжній гуцульський будинок 1914 року в якому організовуються різноманітні свята. Туристів дивують різноманіттям страв із ягня. Відвідувачі садиби мають можливість покататись на квадроциклах, конях, возі, санях та спробувати себе у стрільбі із лука. Також тут можна порибалити, сходити за грибами та ягодами та відвідати музеї, історичні пам’ятки та храми славнозвісного Бердичева.

  Екотуризм не лише корисний для здоров'я, а й спонукає дбати про навколишнє середовище. Під час такого відпочинку ви не лише будете краще себе почувати, а й дізнаєтесь більше про світ, який вас оточує.

Джерело: Семенівська об'єднана територіальна громада

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 13/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework