На Житомирщині археологи знайшли ще 6 срібників, викарбуваних більше 1000 років тому

  29 серпня в Городниці Новоград-Волинського району археологи знайшли ще 6 срібників, викарбуваних більше 1000 років тому.

   Про це на своїй сторінці в мережі Facebook 30 серпня повідомив науковий співробітник Інституту історії України НАН України Олександр Алфьоров. Тепер "Городницький скарб" нараховує 38 срібних монет, - зазначає suspilne.media.

  За словами Олександра Алфьорова, 29 серпня, тобто на наступний день після передачі місцевій владі "Городницького скарбу", на місце знахідки скарбу виїхав керівник Житомирської археологічної експедиції Андрій Петраускас з групою археологів. На місці археологи зафіксували пляму залишків ями і безпосередньо в ній розкопали і знайшли залишки скарбу – ще 6 монет. 5 монет часів Володимира Святого та ще 1 – Святополка Ярополковича. Тепер "Городницький скарб" нараховує 38 срібних монет: 32 – часів Володимира та 6 – викарбуваних за доби Святополка Ярополковича.

На Житомирщині археологи знайшли ще 6 срібників, викарбуваних більше 1000 років томуНа Житомирщині археологи знайшли ще 6 срібників, викарбуваних більше 1000 років тому  Олександр Алфьоров каже, що скарб було закопано на глибину близько 30 сантиметрів.
На Житомирщині археологи знайшли ще 6 срібників, викарбуваних більше 1000 років тому  Нагадаємо, 27 серпня житель Городниці Новоград-Волинського району пішов на місцевий кар'єр накопати піску, а викопав скарб зі старовинними срібними монетами.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework