Історія міста через смартфон. На будівлях Радомишля на Житомирщині встановлюють таблички з QR-кодами

Історія міста через смартфон. На будівлях Радомишля на Житомирщині встановлюють таблички з QR-кодами

  Таблички з QR-кодами двома мовами, англійською і українською, та шрифтом Брайля встановлюють на будівлях Радомишля на Житомирщині. За їх допомогою можна дізнатися про історію споруди.

   Про це Суспільному повідомила начальниця відділу культури Радомишльської міської ради Ірина Жарук:

  "Це не просто табличка з QR-кодом, це саме інформаційна дошка. Чим вона цінна: двома мовами (українською, англійською), також шрифтом Брайля, посиланнями на 3D-тур та аудіогід, що актуально наразі під час карантину".

  Першу таку інформаційну дошку встановили в червні 2020 року на Радомишльському народному краєзнавчому музеї. Начальниця відділу культури Радомишльської міськради розповідає, що на смартфоні можна побачити зали музею, послухати екскурсію та дізнатися історію експонатів та краю загалом. І зазначає, що вони планують продовжувати встановлення таких інформаційних табличок. Першочергово – на об'єктах, що є історичними пам'ятками Радомишля. Зокрема, наступну планують розмістити на брамі Свято-Миколаївського собору.

  Паралельно із міською владою, встановленням табличок із QR-кодом в Радомишлі займається громадська організація "Центр розвитку ремесел та мистецтв". Але їх таблички дещо відрізняються, каже начальниця міського відділу культури Ірина Жарук, на них просто QR-код, що дозволяє за допомогою смартфона зчитати певну інформацію.

Історія міста через смартфон. На будівлях Радомишля на Житомирщині встановлюють таблички з QR-кодами  "Інформацією на наших табличках ми намагаємося охопити якомога більшу аудиторію, подаємо розширені історичні дані про будівлю," – говорить Ірина Жарук

  За словами начальниці міського відділу культури Ірини Жарук, дана ініціатива була реалізована у співпраці з департаментом культури молоді і спорту Житомирської ОДА та Житомирським обласним туристично-інформаційним центром.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework