Вперше за свою історію Житомирський театр ставить виставу в жанрі музично-театрального перформансу

Вперше за свою історію Житомирський театр ставить виставу в жанрі музично-театрального перформансу

  Вперше за свою майже 80-річну історію Житомирський академічний музично-драматичний театр ім.І.Кочерги ставить виставу в жанрі музично-театрального перформансу. Прем'єру під назвою "Банзай або мистецтво крокувати" колектив театру планує показати в грудні цього року.

   Під час репетиції, на якій побували кореспонденти Суспільного, головний диригент театру Сергій Вілка разом з музикантами проходили музичні номери, під супровід яких драматичні актори в ході вистави читатимуть тексти. Цей жанр поєднує в собі музику, рухи і читання, каже Сергій Вілка:

  "Жанр, який ми визначили, – музично-театральний перформанс. Таке було на початку 20-го століття. Ми і кілька творів взяли, які були написані саме на початку 20-го століття. Це твори Івана Вишеградського, Артура Лур'є. Аргентинець, композитор Максиміліано Бобер, який зараз живе у Варшаві, спеціально для нас написав твір "Модулі і поема". Який текст в цей час читається, я не буду вам казати, це буде спойлер. Мені не хотілося б розкривати всі карти, щоб була можливість потім це почути наживо".

   Концермейстерка оркестру Оксана Лисенко розповіла, що спочатку їй було незвично грати таку музику:

  "Спочатку було сприйняття, що ми таку музику граємо… Щось воно таке незрозуміле. В процесі воно все відшліфується. Для мого досвіду мені це цікаво".

  Подібний жанр за майже 80-річну історію театру його глядач побачить вперше. Це – певний ризик, розповіла головна режисерка-постановниця театру Наталія Тімошкіна:

  "Це дуже незвичайна музика, сучасна музика. Вона не розрахована на широко слухача, глядача. Це експериментальні вистави, і ми йдемо на це. Сьогодні зручний момент для експерименту".

  Прем'єра вистави відбудеться наприкінці грудня.

 

Автор: Леонід Харшан, камера: Олександр Данилюк.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework