×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Вихідні у Хотині: Фортеці, могутні мури і незабутні враження

Мрієте подорожувати у часі? Хотіли б відчути смак середньовічних років, прогулятися палацами та невідомими підземеллями?

l 04061505 6Тоді пропонуємо Вам відвідати одне з семи чудес України, найстаріше місто Чернівецької області – Хотин.

Неприступна фортеця, круті схили Дністра, чарівні краєвиди та тисячолітня історія – саме це манить туристів зі всього світу відвідати пам’ятку архітектури українського минулого.

У Хотинській фортеці проводилися зйомки багатьох популярних художніх фільмів: «Гадюка», «Захар Беркут», «Балада про доблесного лицаря Айвенго», «Три мушкетери», «Чорна стріла», «Стара фортеця», «Стріли Робін Гуда».

На територію фортеці, оточену могутніми оборонними стінами, можна потрапити через Бендерські ворота. Сама цитадель стоїть ніби в низині, оточена пагорбами і водами Дністра. Висота стін вражає – близько 20 метрів. З'єднана цитадель з навколишньою територією лише одним в'їзних дерев'яним мостом над ровом. Міст, через фортечний вал, веде в Надбрамну вежу замку. У цитаделі п'ять веж – Вхідна (Надбрамна), Ковальська, Комендантська, Північна та Східна. У центрі замкового двору знаходиться колодязь, глибиною 65 м, шириною майже 3 м, у якому й досі є вода.

Поруч розташовуються княжий палац, будинок коменданта фортеці, замкова церква, будівлі казарм та вхід у підземелля. У підземеллі електричного освітлення немає, сонячне світло туди практично не потрапляє. Всередині фортеці можна побачити руїни мечеті, військову школу, митницю XVIII ст.

З 2000 року фортеця є історико-культурним заповідником, перед входом в який сьогодні стоїть величезний монумент на честь Українського гетьмана Петра Сагайдачного.

l 04061505 1

l 04061505 1

l 04061505 1

l 04061505 1

l 04061505 1

l 04061505 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework