Житомирщина надзвичайна: Словечанський кряж та краса гідрологічного заказника. ФОТО

Житомирщина надзвичайна: Словечанський кряж та  краса гідрологічного заказника. ФОТО

  Ну що, розпочинаємо знайомити Вас, та і самі згадуємо місця, сподіваємося, що більшість скоро відновиться після пожеж.

  І так, Словечанський кряж — лісовий заказник, який розташований на території ДП «Словечанське ЛГ» (Овруцького району Житомирської області, в районі Словечансько-Овруцького кряжа). Утворений в 1998 році. Площа 18230 га. Тут розвинуті річкові долини, болота, еолові форми поверхні, горбисто-моренний реліктовий рельєф. У лісах — насадження дуба скельного, у підліску зростає рідкісна лікарська рослина — рододендрон жовтий. Багатий тваринний світ.

  Унікальний гідрологічний заказник “Дідове озеро”площею 294,0 га. Неймовірний болотний масив з відкритою площею 22 га, глибина від 0,5 до 2,0 м., є регулятором водного режиму рік Припять, Уборть, Уж. З болота витікають річка Болотниця з своїми притоками Плотниця, Червонка, Зимуха, Жолобниця,Бігунь. Місце поселення ондатри, бобрів, видри. Гніздується багато видів болотни і водоплавних птахів, нараховується понад 45 видів риб, рептилій, плазунів. На болоті є зарослі аїру, журавлини – цінних лікарських рослин.

  Лісовий заказник “Кам’яна гірка” площею 5,8 га. Ділянка реліктового дуба скельного віком 80 років, який росте на відрогах Овруцько-Словечанського кряжу.

  Пам'ятка природи загальнодержавного значення “Корніїв” площею 15,0 га (різновікове насадження дуба 40-130 років насіннєвого походження).

  Радимо зробити фото в хатинці на острові! Шикарний будинок у воді, якій розташований на території ДП "Словечанський лісгосп" (Можарівське л-во (кв_81_вид_23-24). Чагалаївка) вид з якого нагадує про красу нашого краю.

 кряж2

 кряж2

 кряж2

 кряж2

 кряж2

 кряж2

 кряж2

 кряж2

Джерело: Кафедра екології Державного університету "Житомирська політехніка" 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 14/04/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework