×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Мистці вже зібрали близько 3 млн. грн. на підтримку учасників АТО. ФОТО

Мистецькі колективи Житомирської області активно долучаються до благодійності для наших українських захисників.

n 1006154723Як повідомляє начальник управління культури Житомирської ОДА Юрій Градовський, саме мистецькою сферою вже зібрано близько 3 млн грн. на підтримку учасників АТО.

Житомирський музичний колектив «Древляни» виступали в 7 госпіталях з благодійними концертами – в Харківській, Донецькій області, в Києві, Ірпіні, Вінниці, Новограді-Волинському та інших містах, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

11 вересня минулого року під час концерту «Древляни» зібрали близько 26 тисяч гривень на лікування бійця Ігоря Чупруна, і кошти були передані його батьку відразу у залі театру.

Найактивніше до благодійності підключається народний хореографічний ансамбль «Сонечко». Сума зібраних коштів для військових саме цим колективом досягає 1 млн грн. Після останнього виступу у Франції вони привезли 100 тис. грн та медикаментів на суму 300 тис. грн. Ансамбль неодноразово виступав для військових із служби в зоні АТО та продовжує радувати їх своєю творчістю.

Підтримка бійців відбувається не лише на теренах нашої області. Так, Олександр і Світлана Зайченки нещодавно були з благодійними концертами у Луганській області, щоб і там на місцях подарувати військовим частинку тепла.

Місяць тому Житомирський фольклорний ансамбль «Радослав» виступав перед воїнами в Краматорську, Дніпропетровську та Одесі.

Підтримка наших земляків відбувається навіть за кордоном. У травні колектив Андрушівського районного будинку культури "Веселі музики" та Володар-Волинський ансамбль "Чіп" виступили з благодійними концертами в Литві, де лікуються зараз наші військові.

Вчора, 9 травня, в Житомирській обласні філармонії імені С. Ріхтера відбувся плановий звітний концерт гурту «Древляни». І цей концерт – не просто черговий виступ. На нього були запрошені військові 95-ї аеромобільної бригади, які перебували у зоні АТО, зі своїми сім’ями. І хоч їх очікували всього 50, проте на концерт прийшло набагато більше. Долучилися до «Древлян» також інші артисти – популярний на сьогодні Юрій Годо та 10-річний скрипаль Назар Кутишенко.

«Це у нас безконечний процес, і ми будемо і надалі їздити по містах України з благодійними концертами, оскільки, як виявляється, пісня лікує», – зазначив Юрій Градовський.

n 1006154723 1

n 1006154723 1

n 1006154723 1

n 1006154723 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework