×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Читай українське або цікава подорож у минуле Лесі Українки

Літо – найкраща пора подорожувати та дізнаватись щось нове.

l 08071522Але у скрутний час не кожна родина може дозволити собі далекі подорожі Україною у пошуках нової інформації. Для того, щоб весело відпочити та відкрити для себе щось нове їхати далеко за межі Житомирської області не потрібно. Поліський край подарував світові багато відомих особистостей, чий життєвий шлях є актуальним прикладом й досі.

У місті Новоград-Волинський знаходиться літературно-меморіальний музей, присвячений життю видатної української поетеси Лесі Українки. В приміщенні, де народилась та провела свої дитячі роки відома майстриня пера, перетворили у храм її творчості.

Для бажаючих відкрити персону Лесі України з нового боку проведуть захоплюючу екскурсію, розкажуть невідомі факти із її життєпису. У фондах музей міститься понад 2 тисячі основного та близько 1 тисячі одиниць науково-допоміжного фонду.

Знайти музей не важко: вул. Соборності, буд. 94, місто Новоград-Волинський. Але якщо все-таки адреси буде замало, то кожен житель Новоград-Волинського підкаже дорогу до літературно-меморіальної пам’ятки.

Перед входом до музеювстановлено бронзове погруддя Лесі Українки.

На фасаді будинку є бронзова меморіальна дошка з написом: «В цьому будинку в 1871 році народилася велика українська поетеса Леся Українка».

Музей працює щоденно, крім неділі та понеділка з 10.00 до 18.00. Кожна остання субота місяця – день безкоштовного сімейного відвідування музею.

l 08071522 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework