×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

10 місць в Україні, де можна відпочити влітку. ФОТО, ВАРТІСТЬ

Ми продовжуємо пропонувати вам ідеї антикризового відпочинку в межах України.

Це добірка кращих, на наших погляд, місць.

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

1. ВОДОСПАДИ ПІД НІКОПОЛЕМ І ДНІПРОПЕТРОВСЬКОМ

У 55 км від Нікополя і в 100 км від Дніпропетровська є чудо природи – каскадний Шолоховський водоспад. Ще це місце називають «Червоні камені». Довжина водоспаду – близько 14 м, він хлюпається серед химерних кам'яних накопичень, але вибрати місце для купання буде не складно.
Як дістатися: краще їхати своїм транспортом через Орджонікідзе, з Нікополя ходять маршрутки.

Вартість: тільки за проїзд

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

2. РАФТИНГ НА ПІВДЕННОМУ БУЗІ

 Влітку можна сплавлятися по Південному Бугу, подолати пороги в районі села Мигія в Миколаївській області. Це гірський край серед степових просторів. Його ще називають маленькою Швейцарією. Рафтинг по Південному Бузі підходить і початківцям, і екстремалам: на відміну від гірських карпатських річок, вода тут не крижана, а тепла.

Маршрути різної складності, на деякі беруть дітей від 6 років у супроводі дорослих. Місця дуже мальовничі: гранітні береги-скелі, оточені зеленню. Це територія регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя». Якщо вас цікавить сплав по Південному Бугу, звертайтеся сюди – обов'язково вкажіть своє ім'я і вас цікавить маршрут Південним Бугом.

Як дістатися: до Мигія краще їхати з Первомайська Миколаївської області автобусом 10 хв. Деякі тури починаються з Первомайська. Організатори сплавів зустрічають туристів на ж / д і автовокзалі Миколаєва.

Вартість: 80-400 грн, залежно від складності маршруту та кількості осіб в групі.
де можна відпочити влітку в Україні3. БЛАКИТНІ ОЗЕРА ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Блакитні озера в селі Олешня Чернігівської області полонять відпочиваючих кришталево чистою водою, піщаними берегами і приголомшливими видами природи. На Великому Блакитному озері VIP-зона з кемпінгом, гриль-баром, спортмайданчиками, водними гірками. Умови проживання НЕ люкс: дерев'яний будиночок з ліжком або намет. Готувати потрібно самим або запасатися їжею.

Як дістатися: автобусом до села Ріпки з Києва чи з Чернігова. З Ріпок до Олешні ще 30 км.

Вартість: поставити свій намет 50 грн, оренда намети – 75 грн, будиночка – 200 грн.

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

4. ШАЦЬКІ ОЗЕРА

Мальовничі Шацькі озера на Волині можуть по праву змагатися з морським відпочинком. Вони входять до складу Шацького національного природного парку. Найбільше з 30 озер гряди – Світязь, його глибина сягає 58 м, а вода така чиста, що навіть на глибині 8 м видно піщане дно. Захід на острові озера Світязь – неймовірно красиве видовище, яке запам'ятається вам на все життя.

На Шацьких озерах чотири зони відпочинку: «Гряда», рекомендована молоді; і більш спокійні «Світязь», урочище «Гушово» і «Пісочне».
Як дістатися: поїздом до Ковеля, звідти маршруткою в Шацьк або Світязь.

Вартість проживання – від 65 грн за приватному секторі. Найдорожчий курорт Світязь, в Гаївці («Пісочне») дешевше.

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

5. У СОРОЧИНЦІ НА ЯРМАРОК

 У селі Великі Сорочинці на Полтавщині з 18 по 23 серпня проходитиме Сорочинський ярмарок. Тут можна не тільки купити різноманітні товари, сувеніри, вишиванки, але й взяти участь у майстер-класах народних майстрів.

Відкриття ярмарку – прекрасне дійство, де ви побачите і самого Гоголя, і Солоху та інших персонажів його творів. Об'єднайте поїздку з екскурсією в Миргород, де знаходиться найвідоміша у світі (завдяки Гоголю) Миргородська калюжа. На зворотному шляху відвідайте Полтаву. У Каталозі пам'ятників Полтави ви знайдете багато цікавого.

Як дістатися: з Миргорода під час ярмарку в селі Великі Сорочинці курсують маршрутки. Якщо їдете своїм транспортом, потрібно буде заплатити за паркування.

Вартість: вхід безкоштовний

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні


6. КАРПАТИ ВЛІТКУ

 Літній відпочинок в Карпатах – це екологічний туризм. Завдяки Інтернету можна підібрати затишний приватний пансіонат в горах на Буковині (Чернівецька область) або в передгір'ї Карпат, в Яремче (Івано-Франківська область) – відомому курорті.

Любите екстремальний відпочинок – тоді підніміться на найвищу вершину України – Говерлу. Легкий підйом з боку селища Лазещина. Довжина маршруту 16 км, підйом 1350 м.

Як дістатися: поїздом до Чернівців, Валовця або Івано-Франківська.

Вартість проживання на одну людину – від 65 грн.

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

7. ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

 Села Канава, Губник, Гамаки у Вінницькій області – чудові місця для екологічного туризму. Можна пожити в котеджі або будинку-мазанці, подихати чистим повітрям, попити парного молока, влаштувати пікнік.

У самій Вінниці помилуватися відомими фонтанами, відвідати 19-21 червня міжнародний фестиваль «Живий вогонь»: познайомитися з купальськими традиціями та козацькими звичаями.

Як дістатися: до Вінниці поїздом або автобусом, від Вінниці до сіл ходять маршрутки.

Вартість проживання на одну людину – від 70 грн добу.

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

8. СОФРОНІЇВСЬКИЙ МОНАСТИР НА СУМЩИНІ

Серед дубового лісу на горі Чудний в 2 км від села Нова Слобода чоловічий Софроніївський монастир, одне з семи чудес Сумщини. Навіть назва гори говорить про те, що місця тут чудові, особливо влітку. Історія монастиря починається з 11-13 століття. Ченці рили печери на схилі гори, і зараз вона все ще зберігає таємниці: не всі підземні ходи вивчені.

Радимо відвідати обитель на Яблучний спас – 19 серпня. Мед і яблука в тутешніх місцях дуже хороші.

Як дістатися: рейсовим автобусом від Сум або Путивля, своїм транспортом від Путивля за вказівником.

Вартість: тільки за проїзд

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

09. У ІЗЮМ – НА ГОРУ КРЕМЕНЕЦЬ

На Харківщині є унікальне місце – гора Кременець, найвища в області, геологічний пам'ятка природи. Піднявшись на неї, ви побачите чудову панораму околиць. На самій вершині – таємничі кам'яні ідоли, походження яких досі невідомо, і меморіал в пам'ять про Велику Вітчизняну війну.

Як дістатися: з Харкова до Ізюм ходять автобуси та електрички.

Вартість: тільки за проїзд.

де можна відпочити влітку в Україні

де можна відпочити влітку в Україні

10. ОЗЕРО СИНЕВИР

У лісах Закарпаття, на вершині гори Озерна знаходиться овіяне легендами озеро Синевир, це своєрідна візитка України. Воно дуже глибоке й чисте, з крутими схилами берегів, порослих ялівцем та буком. Звідусіль б'ють джерела, можна скупатися в гірській річці Теребля, а в серпні в тутешніх місцях повно грибів і ягід. Розбийте намет і насолоджуйтеся незабутнім відпочинком, дивлячись, як зоряне небо, особливо виразне в горах, відбивається в найчистішій воді.

Як дістатися: краще їхати своїм транспортом до смт Міжгір'я, громадський транспорт ходить один раз в день.

Вартість: за кемпінг поруч з озером потрібно буде заплатити близько 50 грн. Відпочинок в селі Синевирська Поляна – від 75 грн на добу з людини.

Джерело: market.korupciya.com

Последнее изменение Четверг, 23/07/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework