×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Професор ЖДУ імені Івана Франка взяв участь у V Міжнародному конгресі дослідників Білорусі

2–4 жовтня цього року в Каунасі (Литва) проходив 5-й Міжнародний конгрес дослідників Білорусі.

n 1111156620Це поважне наукове дійство засноване представниками білоруської і литовської громадськості як щорічний публічний захід, орієнтований як на інтелектуальну спільноту, так і ширші громадські кола Білорусі та інших країн, - про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

Традиційно конгрес об'єднав найвідоміших науковців, які досліджують проблеми білоруської історії, культури, мови в синхронії та діахронії. Цьогорічний Конгрес був наймасштабнішим, бо запросив до дискусії понад 400 учасників із 18-ти країн світу. Дисциплінарний пріоритет надавався політичним наукам, соціології, історії, історії науки, а під час роботи 11 панелей обговорювалися питання міжнародних відносин, державної політики, питання гендерної політики, книжної культури Білорусі XIX–XX cт., літературознавства і лінгвістики, філософії й психології, антропології, етнографії та історико-культурної спадщини, історії церкви, сучасної білоруської культури тощо.

n 1111156620 1

Науковий доробок професора університету ЖДУ імені Івана Франка Віктора Мойсієнка, який активно досліджує історію мови в період Великого князівства Литовського, добре відомий за межами України. На запрошення білоруських колег Віктор Мойсієнко виголосив доповідь  "Руські люди у Великому князівстві Литовському XIV–XVI ст.: до проблеми мовної, культурної, етнічної ідентифікації», у якій простежив, як мовні форми віддзеркалюють розуміння національної ідентичності. Дискусію професор Мойсієнко вів білоруською мовою.

Последнее изменение Среда, 11/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework