×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі обговорили умови створення культурного простору міста у нинішній час

Упродовж двох годин, під час тематичної панельної дискусії, яку організувала МГО "Паритет" у Житомирі, точилися жваві обговорення, як саме перетворити простір міста у мистецький.

n 2611156863Митці, громадські активісти, бібліотекарі, представники соціально відповідального бізнесу, науковці, освітяни та журналісти шукали шляхи допомоги людям сформувати взаємоповагу і довіру один до одного в сучасних, непростих для України умовах.

«Ми хочемо підняти з різних сфер певні питання. Ну, наприклад: як залучати громаду до активності і яким чином засоби культури можуть допомогти привернути увагу до якихось певних дуже важливих питань, - говорить експертка "Паритету" Олена Остапчук. - А цих питань, як ви розумієте, на сьогодні дуже багато. У людей з'являються нові потреби: чи то в світлі АТО, чи то в контексті вимушеного переїзду внутрішньо переміщених осіб, чи то в світлі інтеграції і перегляду своїх цінностей самою місцевою громадою".

Як повідомляє «Житомирська хвиля», упродовж майже двох годин точилися жваві обговорення, під час яких запрошені спільно думали над тим, як саме перетворити простір міста у мистецький, як привертати увагу громади до важливих соціальних питань та чи можуть культурні інституції згуртувати громаду: "Слухаючи сьогодні учасників нашої дискусії, я зрозуміла, що на фоні усіх висловлених думок викристалізовується певний симбіоз тих різних культурних моментів, які можна об'єднати. І можна вже якимось чином думати, як це зробити не лише у вигляді поодиноких проектів, а, можливо, у вигляді чогось такого загального. І не лише для Житомира, а й для усієї області", – поділилася своїми думками методист Житомирської обласної наукової бібліотеки Галина Козаченко. 

Зауважимо, що означений захід є частиною проекту "Бібліотека як міст культурної інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади", який громадська організація "Паритет" реалізує за фінансової підтримки Німецької асоціації народних університетів (DVV International), громадської організації "Інформаційно-дослідний центр "Інтеграція та розвиток" та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Последнее изменение Четверг, 26/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework