×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Двоє другокласників презентували у Житомирі свої перші книги

Артем Бурковський та Єгор Рєвнівцев є вихованцями арт-клубу "Книга про мене", який діє при Житомирській приватній школі "Сяйво".

n 1512157120За цей час діти, які займаються у клубі випустили загалом 20 книг, а вже останні дві нещодавно були представлені читачам в залі мистецтв обласної наукової бібліотеки, передає «Житомирська Хвиля».

Керівник арт-клубу Жанна Романчук переконана, що літературна творчість допомагає виплекати в дітях паростки обра, милосердя і любові, водночас робота над створенням справжніх книжок забезпечує самореалізацію та ранню професійну орієнтацію: "Суть проекту не лише у тому, що діти мають можливість творчого розвитку і самореалізації. Головне, що діти вчаться управляти проектами. Якщо це відбувається в такому ранньому віці, то у майбутньому вони навчаться, принаймні, управляти своєю долею, і, взагалі, долею України. Наша мета формувати нових успішних громадян нової країни".

Мама Єгора Рєвнівцева, який є автором книжки-казочки "Добрий вчинок", розповідає, що віддала сина до арт-клубу з конкретною метою заохотити дитину до читання та кращого навчання: "Я почула від знайомих, що є такий проект, і подумала – спробуємо. Тепер бачу, що результати є. В Єгора зовсім інше ставлення до навчання. Заняття подобаються йому і як творчість, і це, звісно, піднімає його самооцінку. І він вже розуміє, що написання книжки, це – не просто ідеї, це – великий труд і письменника, і редактора, і дизайнера. Я думаю, що він буде мати ширший погляд на життя, навіть і з цього процесу".

Ще один юний літератор – Артем Бурковський свою книжку написав за реальними подіями зі свого життя. В ній хлопчик розповів про захоплення квітами і про те, що зробив, аби примножити красу довкілля: "Я влітку влаштував клумбу біля свого дому. Доглядав її, плекав, не давав, щоб від спеки висохли квіти. А там росли конвалії, лілії, ромашки, чорнобривці".

Гостями презентації стали учні молодших класів 23 гімназії. Вони не лише познайомилися з авторами – своїми однолітками, але й взяли участь у створенні власних невеличких літературно-художніх "шедеврів". За допомогою наставниці Жанни Романчук всі діти написали листівки для Святого Миколая і оригінально їх оформили.

Також яскравою подією на цьому заході стала виставка декоративно-ужиткового мистецтва "Мій дім" дівчинки-переселенки з Луганщини шестикласниці Ілани Руденко, для якої наставником у творчості та надихачем у створенні яскравої експозиції є її мама, дизайнер Ірина Руденко.

Последнее изменение Вторник, 15/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework