×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина активно готується до нового опалювального сезону

Про це голова облдержадміністрації Сергій Машковський зазначив 16 вересня під час брифінгу.

Як зазначив Сергій Машковський, Кабінетом Міністрів України Житомирщині було доведено ліміти по споживанню природного газу у розмірі 211 млн. куб. м, що на 30% менше, ніж у минулому сезоні.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Це завдання складне, але ми повинні виконати», - наголосив очільник області. Отже, пріоритетним напрямком у новому сезоні є впровадження альтернативних джерел палива.

На даний момент з 936 котелень області 878 готові до опалювального сезону. 68 з них планується перевести на альтернативні види палива. Вже введено в експлуатацію 17 таких об’єктів.

Як повідомив Сергій Машковський, Житомирській області було виділено 14 млн. 600 тис. грн. субвенції на заміщення споживання природного газу. Було визначено 12 об’єктів, і рішенням сесії обласної ради від 11 вересня на них розподілили 12 млн. грн. цієї субвенції, що дасть змогу зекономити 4,2 млн. куб. м природного газу.

З метою більш системної та комплексної підготовки до опалювального сезону 2014/2015 і наступних років було створено енергетичну карту області.

За словами Сергія Машковського, залученням інвестицій, їх впровадженням та переводом котелень на альтернативні джерела палива буде займатися відділ енергоефективності та енергозбереження при департаменті промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації. Також у кожній райдержадміністрації працюватиме відповідальна особи, до якої може звернутися інвестор і з’ясувати будь-яке питання щодо котельні, яка його зацікавила. Це має максимально спростити бюрократичний механізм, який гальмує розвиток інвестиційної діяльності області.

n170914569

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework