Микола Череднік: Замість запровадження візового режиму варто припинити торгівлю з агресором

Минулого тижня інформаційний простір підірвала новина, що Україна введе візовий режим з Росією.

Ініціативи запровадити візовий режим для росіян почали лунати одразу ж після анексії Криму та початку конфлікту на сході України. У січні 2015 року Кабмін запровадив в’їзд для росіян за закордонними, а не внутрішніми паспортами.
Доцільність віз ініціатори пояснюють тим, що з ними українським правоохоронцям буде набагато легше контролювати росіян, які прибувають в Україну і можуть шкодити її безпеці. Таку позицію підтримують українські силовики з СБУ та прикордонної служби, яким цей крок значно полегшить роботу.
Хоча для «агентів» РФ візи не будуть становити жодної перешкоди. Більш того, серед таких «агентів», на жаль, є власники українських паспортів.
Так історично склалося, що велика кількість українців мають тісні родинні зв’язки з РФ. У когось там проживають батьки, у когось – діти. І можливий візовий режим створить незручності, в першу чергу, для пересічних українців, які будуть змушені витрачати додаткові гроші та час на отримання візи. За інформацією Міністерства закордонних справ, у 2015 році 4,1 млн українців виїжджали на територію Росії. В той час 1,3 млн громадян РФ в’їхали на територію України.
Перед тим, як робити гучні політичні заяви, потрібно прорахувати та підготувати подібний крок. Адже пропагандистська машина РФ використає подібний крок України для дискредитації уряду. Через політичні партії та ЗМІ, РФ буде намагатися створити соціальну напругу в середині України.
Соціологія не на користь рішення щодо введення візового режиму з РФ. За інформацією центру Разумкова, наразі таке рішення підтримує лише 30 % українців, хоча минулого року це рішення підтримувало 46 % українців. Потрібно врахувати усі нюанси та приймати зважене рішення.
Українським політикам варто розпочинати з іншого. Якщо вони справді бажають розірвати стосунки з країною-агресором, варто припинити торгівлю з ним і вести свій бізнес на його території.
Ми не денонсували масу угод з РФ. У тому числі по перебуванню Чорноморського флоту РФ до 2042 року, 300 угод не денонсовані!
Українські політики продовжують вести свій бізнес у Росії або з російськими компаніями, заробляючи мільйони. Дехто із них навіть мають там свої заводи та фабрики. Ми і далі торгуємо з РФ. Обсяг товарообігу з цією країною складає близько 5 млр $. Російські компанії чудово почувають себе в Україні, заробляючи тут гроші для фінансування війни на сході нашої держави. У нас і надалі існують "Сбербанк" та "ВТБ", які є прямими банками Путіна, і вони тут нормально функціонують.
Запровадження візового режиму для країни-агресора є необхідним та логічним кроком. І зробити це потрібно було ще два роки тому. Але варто розуміти, що вкотре українські політики намагаються підмінити поняття та заробити собі політичні бали. Якщо справді українські політики «доросли» до того, щоб захищатися та відповідати дипломатично державі, яка вчинила акт агресії, варто розпочинати з іншого.
А розпочинати є з чого!
Денонсувати десятки економічних та військових угод, припинити торгувати з агресором, заборонити ввезення товарів з РФ (виключення зробити для тих товарів, які неможливо замінити), обмежити діяльність російських компаній на території України. А українським політикам-бізнесменам продати або закрити власний бізнес на території агресора, розірвати бізнес стосунки з російськими партнерами. Тоді це справді буде чесно зі сторони політиків і ці кроки будуть вітатися та підтримуватися українським суспільством.
На телекамери політики розповідають, що Росія – агресор. А після ефірів і далі продовжують торгувати з Росією та вести там бізнес.

Последнее изменение Вторник, 11/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework