Новий очільник Житомирщини розповів, чим займатиметься на посаді голови ОДА

Про пріоритети у роботі розповів 2 листопада голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич під час прес-конференції.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
Насамперед Ігор Гундич зазначив, що у своїй діяльності розраховує на підтримку голови Житомирської обласної ради та депутатського корпусу: «У своїх пріоритетних напрямках роботи, в першу чергу, я буду розраховувати на підтримку голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми та депутатського корпусу».
Для того, щоб Житомирщина була у хабі реформ, голова облдержадміністрації наголосив на пріоритетних напрямках роботи на посаді:
•Підтримка учасників АТО та їх родин – планується забезпечення на рівні минулих років, аби область тримала лідерські позиції в медичній допомозі, реабілітації та діяльності Центру допомоги учасникам АТО.
• Реалізація реформи децентралізації – вже зараз 10 утворених громад показують приклад Житомирщині, як можна жити, коли люди реально впливають на справи. Сьогодні ОТГ займають 10% території області. До кінця року після виборів у ще 22 громадах територія об’єднаних громад Житомирщини становитиме 35%.
«Децентралізація – це основна реформа. І на наступний рік ми докладемо максимум зусиль, аби половина Житомирщини була покрита об’єднаними територіальними громадами», – сказав керівник області.
• Інвестиційний клімат – у рамках реалізації загальнодержавної стратегії «Україна-2020» та обласної стратегії розвитку до 2020 року Житомирщина посилюватиме співпрацю з інвесторами. Зокрема, ОДА буде не лише відкритою до приїзду інвестора. Адміністрація тепер займатиме активну позицію в пошуку інвесторів за кордоном.
За словами голови ОДА Ігоря Гундича, Рада з питань залучення інвестицій буде посилена роботою спеціальної людини – Head Hunter – яка шукатиме інвесторів. Всі інвестиційні пропозиції будуть опубліковані на інвестиційному порталі області.
• Енергонезалежність – зараз Житомирщина займає І місце в Україні у впровадженні енергоефективності. У планах на 2017 рік – збільшення котелень на альтернативному паливі ще на 20 одиниць у закладах соціальної сфери. У наступному році близько 55% від кількості котелень в області будуть на альтернативному паливі.
• Ремонт доріг – понад півмільярда у наступному році планується на ремонт та експлуатаційне утримання доріг.
• Медицина – у цій сфері голова ОДА окреслив довгострокову перспективу – відкриття сучасного онкодиспансеру.
• Освіта – пріоритет на якісних освітніх послугах, належно укомплектованих закладах. До кінця 2016 року заплановано відкрити та відновити ще 5 дошкільних навчальних закладів. Завдання на 2017 рік – створити опорні школи з інклюзивними класами у всіх районах та ОТГ області (зараз на Житомирщині 19 опорних шкіл).
• Підтримка громадських ініціатив – 1 млн грн планується виділити на гранти для громадських організацій у 2017 році.
Окрім всього, Ігор Гундич наголосив на тому, що реконструкцію стадіону «Полісся» він триматиме на особистому контролі.

 

Последнее изменение Пятница, 04/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework