Надія Савченко закликала актив НРУ вчасно розпізнавати олігархічних прихвоснів

10 грудня 2016 року до Житомира прибула народний депутат Надія Савченко.

Вона приїхала для участі у засіданні розширеної Ради обласної організації Народного Руху України. І хоча на порядку денному рухівського зібрання стояло найбільш актуальне сьогодні питання про участь у виборах до рад новоутворених громад, виступ Надії Вікторівни Савченко був центровою подією наради. Як завжди,запальна і відверта, як завжди, щира і винятково конкретна, Надія Савченко зуміла всього за якихось дві години справді напруженої роботи відповісти на кілька десятків запитань, порадити людям із поліської «глибинки», де і як шукати правди у кабінетах чиновників, у лабіринтах бюрократії та у хаосі тих подій, які щодня хвилями сенсацій накривають Україну.

Питання децентралізації, яке сьогодні опинилися у статусі основних і найважливіших проблем життя держави, народний депутат вважає надважливим завданням не лише партій та їх місцевих осередків «на місцях», але й ще більшою мірою – громад, громадських організацій та рухів, які мають набагато більші можливості для захисту інтересів пересічного люду. Надія Савченко неодноразово загострювала увагу рухівського активу якраз на тому, щоб під час виборчої кампанії, яка нині завершується і прямує до фінішного 18 грудня, сколихнути громади не тільки райцентрів, але й ще більшою мірою «зачепити» мешканців найменших поліських сіл.

Не вибори до Верховної Ради України мають бути у полі постійної уваги сільських громад, а наведення порядку у себе вдома, у масштабах десяти чи п’ятнадцяти населених пунктів, які вирішили об’єднатися у єдину громаду. На думку Надії Савченко, саме згуртованість громади, яка сьогодні обирає свій «парламент» і свого голову, може і повинна бути запорукою єдності України. Поспішати на вибори, чи перевибори Верховної Ради України за тих умов недосконалого українського виборчого законодавства, яке діє сьогодні, взагалі не варто. «Поки не наведете порядку у себе в селі, або ж громаді, братися за перезавантаження українського парламенту не варто», - каже Надія Савченко.

Тим паче,що, за її словами, переобрати, а ще точніше – оновити Верховну Раду України, якісним складом справжніх українських патріотів, за нинішніх умов майже неможливо. Громади натомість мають бути спроможними не лише утримувати місцеве господарство та соціальну інфраструктуру свого регіону, але й головним чином, вміти, знати і прагнути професійно і кваліфіковано контролювати дії найвищого державного керівництва. На запитання, чи не остерігається вона запровадження в Україні диктатури нинішніх олігархів, які таким чином прагнутимуть зміцнити своє панівне становище в українському суспільстві, Надія Савченко зауважила, що найбільше бажала б встановити диктатуру закону, який був би однаковим для всіх.

І навіть те недосконале законодавство,яке український олігархічний «бомонд» прилаштував під свої інтереси, Надія Савченко знає яким чином змінити. «Для цього, - говорить народний депутат, - варто вдаватися до демократії «прямої дії» і сміливіше та частіше користуватися таким інструментом, яким є референдум». У деяких європейських країнах, за словами народної депутатки, щороку проводять по 4, 6, а то й 10 референдумів із найскладніших питнь поточного життя. «І нічого, люди залюбки ходять до виборчих скриньок,бо знають, що до їх голосу влада, політики обов’язково прислухаються», - розповіла Надія Савченко із приводу необхідності запровадження в українське життя дієвих демократичних процедур.

Звісно ж, рухівські активісти запитували у Надії Савченко і про те, яким вона бачить подальший розвиток подій в Україні. «Я не гадалка, а, тим паче – не політолог, - каже народний депутат, - але я знаю одне – ми знаходимось на найбільш відповідальному етапі у новітні українські часи. Ми не повинні прислухатися за таких умов до всіляких закликів, прожектів та пустопорожніх обіцянок. Ми неодноразово чули їх, але на тому все й скінчувалося». Тому й наголошувала Надія Савченко на важливості виборів до місцевих громад . А ще вона сподівається, що народ України набив собі чимало гуль та синців, щоб так просто не розпізнати так званих «друзів народу», які звикли паразитувати на пасивності громади, а сьогодні прагнуть ще й використати тотальну бідність основної маси українців.

Народний депутат України Надія Савченко закликала мешканців Житомирщини підтримати кандидатів на посади голів та депутатів об’єднаних громад від Народного Руху України.

Автор: Олена Пантюк

Фото: Ігор Лагнюк

Последнее изменение Понедельник, 12/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework