Версия для печати

Борислав Розенблат: Бажаю успіхів у перевірці моєї декларації!

23 січня низка всеукраїнських та регіональних ЗМІ оприлюднила імена нардепів, е-декларації яких перевіряє ГПУ на предмет сплати податків.

Посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах та інформацію з ЄДРСР, серед дев’яти прізвищ журналісти також озвучили прізвище народного депутата від Житомира Борислава Розенблата (Блок Петра Порошенка).

Про це повідомляє прес-служба народного депутата України Борислава Розенблата.

«Досудовим розслідування встановлено, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, депутат Верховної ради України восьмого скликання, підпадаючи згідно із Законом України «Про запобігання корупції» під категорію суб'єктів декларування, що зобов'язані подавати декларацію щодо доходів, подав до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну електронну декларацію за 2015 рік, у якій у пункті 12 задекларував, зокрема, готівкові кошти у сумі 2 000 000 доларів США.

Так народний депутат України ОСОБА_2 у поданій декларації за 2015 рік зазначив отриманий дохід у сумі 1.5 млн. грн. та грошові активи на банківських рахунках у розмірі 55,6 млн, грн. та готівкові кошти в сумі 51,7 млн. гривень.

За даними ДФС України упродовж 1998-2015 років ОСОБА_2 загалом отримано доходи, з яких сплачено податки та інші обов'язкові платежі, у сумі 3.3 млн. гривень.

Таким чином, зазначені ОСОБА_2 доходи у сумі 105.5 млн. грн., отримані ним протягом 1998-2015 років, не оподатковані», - йдеться у рішенні Печерського суду від 16 січня, яке нібито, за інформацією журналістських джерел, стосується Борислава Розенблата.

Попри те, що офіційного підтвердження цієї інформації поки немає, нардеп прокоментував ймовірну перевірку ДФС на своїй сторінці у Facebook та висловив готовність всіляко сприяти проведенню розслідування:

«Зранку отримав приємну новину про те, що 16 січня суд дав дозвіл на перевірку моєї декларації по запиту ГПУ. Хочу запевнити, що на всі запитання, які виникнуть у слідства, буду радий відповісти і по можливості надам всі документи. Що ж, перед законом усі рівні! Бажаю успіхів у перевірці моєї декларації!», – написав нардеп.

Проте, після детального вивчення тексту ухвали, на яку послалися журналісти, юристи народного депутата помітили суттєві невідповідності.

Зокрема, у тексті ухвали зазначено, що «народний депутат України ОСОБА_2 у поданій декларації за 2015 рік зазначив отриманий дохід у сумі 1.5 млн. грн. та грошові активи на банківських рахунках у розмірі 55,6 млн, грн. та готівкові кошти в сумі 51,7 млн. гривень».

Натомість у декларації Борислава Розенблата чітко вказано, що на рахунках у нього зберігається трохи понад 2 млн.грн., а саме: 637 029 грн., 51 204 дол. та 13 356 євро.

Відтак, або прокурор Генеральної прокуратури Густяков Ю.В. умисно надав до суду неправдиву інформацію і під час підрахунків «дописав» нардепу зайвих 50 мільйонів гривень, або «народний депутат України ОСОБА_2»в ухвалі Печерського суду не Борислав Розенблат.

«Ми чекаємо офіційного підтвердження. Якщо отримаємо цю ухвалу на руки, писатимемо скаргу у Генеральну прокуратуру України на слідчого Густякова, який надав суду недостовірні дані. Нехай його керівництво розбирається, що це – службова недбалість, халатність, умисне надання суду неправдивої інформації абощо. Разом з тим, позиція народного депутата Борислава Розенблата не змінилася – він готовий до будь-яких перевірок, якщо цього вимагає закон», - прокоментували юристи нардепа.

 

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 24/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии