Версия для печати

Міхеїл Саакашвілі у Новограді-Волинському: У продовженні війни зацікавлені люди з обох боків влади

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі побував з візитом у Новограді-Волинському. Організовуючи зустрічі у регіонах України, одіозний політик презентує «Рух нових сил». 

«Мене цікавлять ваші думки, ваші проблеми і те, як ми можемо їх разом вирішити», — зазначив він.

Очолити нову політсилу Саакашвілі, за його словами, змусило розуміння, що «в країні щось не так, що ситуація погіршується. Якщо є список людей, яких не можна показувати по телевізору (я серед них), отже, є те, що влада приховує». Пропонуємо основні тези виступу.

«Україна — країна приголомшливих можливостей, реально може стати провідною країною Європи за ресурсами і людським потенціалом. Згадайте, як бідно жили поляки у 91-му, коли українці голосували за незалежність на референдумі. Коли я їхав у Польщу, друзі просили привезти докторську ковбасу і дві праски. А зараз яка ситуація? 1,5 мільйони українців виїхали на роботу у Польщу, якщо введуть безвіз, — ще стільки ж поїдуть. 60 тис. студентів щороку туди виїжджають. Кращі трудові ресурси, майбутнє України, змушені їхати за кордон. Мине декілька років і в Україні людей пенсійного віку стане більше, ніж працюючих, утримувати їх буде нікому».

«Коли нам кажуть, що ВВП щороку зростатиме у нас на 2-3% , це означає, що до рівня 2013-го ми дійдемо через… 20 років. Тобто через 20 років ми будемо жити, як при Януковичу!? Ні, зростання ВВП має відображуватися у двозначних цифрах. Україна має шанси увійти до списку країн із сильною економікою. Для цього, зокрема, треба «навести порядок жорсткою рукою», зменшити наполовину чиновницький апарат, податки мають платити усі, але низькі».

«У продовженні війни зацікавлені люди з обох боків влади. Вночі вбивають наших солдат, а вдень вільно ходять ешелони, йде торгівля без жодних податків. Нам кажуть, що війна йде в країні, терпіть. А ви самі живете, як на війні? Війна вам завадила покататися на яхті влітку? Завадила прибутки збільшити на 300%? Купити вашим дітям нерухомість на Марбельї? Якби члени їх родин захищали країну, замість Мальдив хоча б місяць провели в окопах, якби вони ходили у кітелях на роботу і спали на столах, тоді я би їм повірив. А так війна для них — це дерибан».

«Путін зацікавлений у ситуації, яка погіршується. Хоче, щоб український народ приніс йому на блюдечку свою незалежність. У 2008-му він хотів захопити Грузію, як Крим. Йому це не вдалося. А згодом, у 2012-му, Медведєв, який був президентом тоді, сказав у Думі: «Я ненавиджу Саакашвілі, але у Грузії провели багато успішних реформ, варто повчитися».

«Туризм — важлива стаття доходів. Ваше місто має унікальну історію, таких привабливих міст в Україні безліч. Я розвивав це в Грузії: коли прийшов, — було 100 тис. туристів, а коли завершував президентство, — 6 млн. Туризм і зараз «годує» Грузію, хоч там уряд слабкий. А Україна може приймати 30-40 млн. туристів щороку».

«Єдина причина лих в Україні — її політичний клас. Частково міняти чиновників — те саме, що від раку приймати аспірин. Потрібне хірургічне втручання, щоб врятувати країну. Усі мають піти, а прийти — усі нові. Хто з теперішнього політичного класу не був при владі впродовж 25 років? Одні й ті самі люди, як на каруселі: то вони прем’єр-міністри, то опозиція, і так по колу. 60% телеканалів належить регіоналам. Вони, ніби опозиція зараз, але ж ні — коли стосується «шкурних» інтересів, то чудово домовляються!».

«Пропонуємо зміни до Конституції, що ніхто не може балотуватися до ВР більше двох разів. Зняти недоторканність. Через рік уряд має бути затверджений або ні — за результатами роботи. Депутатів теж відзивати через рік (за підписами), якщо не справляються. Кримінальна відповідальність — за невиконані обіцянки».

Хтось у залі порівняв Саакашвілі з Остапом Бендером. Він із грузинським запалом відповів: «Бендерів пошукайте у владі! Вам дати адреси? На Грушевського, на Банковій — 450 Бендерів у вас там сидить. Чи ви вже нічого не бачите зовсім? Є люди, які досягали результатів, чиє ім’я коштує більше, ніж мільйони і мільярди. Пишаюся, що я один з них. Мені скоро 50, я своїм дітям не дав ані будинків, ані банківських рахунків. Головне, що залишу — ім’я, яке ні на що не міняється. Немає більшої честі, аніж служити людям, змінювати їх життя на краще».

«Усі олігархи — вороги народу. Як Ахметов, який сам у себе купує вугілля і продає вам. Людина, яка один раз вкрала, крастиме усе життя. Треба змушувати їх повертати крадене у бюджет. Ваш Коломойський був у нас справним платником податків, коли купив найбільший завод. Не міг повірити, що гроші треба заплатити у бюджет, а не на офшори. Шеварднадзе теж змушений був поділитися: за свої кошти побудував чотириполосний автобан у Тбілісі. Такі люди в Україні знайдуться на усіх рівнях».

«Державу мають будувати ідеалісти з очима, які горять, і чистими руками. А не бариги, які вкрали і перепродають, нічого не виробляють. Тому треба консолідуватися. Нові люди — серед вас. Треба повірити у щось і туди піти».

 

Джерело: zvyagel.com.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 14/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии