Комітет дав добро на арешт Розенблата

  За таке рішення на засіданні у п'ятницю проголосували члени комітету, передає УП.

  Зокрема, комітет схвалив три подання Генеральної прокуратури — на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата. За перше подання члени комітету проголосували одностайно, щодо другого і третього  — п'ятеро за, троє утримались.

  «Комітет вважає, що подання є законним, достатнім та обґрунтованим», — зазначив в.о. голови комітету Павло Пинзеник, коментуючи висновки щодо усіх трьох подань.

  Усі висновки комітету надіслали до голови Верховної Ради Андрія Парубія.

  Розенблат не хоче здавати паспорти, поки має депутатський імунітет

  Народний депутат з фракції БПП Борислав Розенблат здасть свої документи для виїзду за кордон лише після голосувань у Верховній раді подань ГПУ щодо зняття недоторканості, його затримання та арешту.

  Про це він заявив, відповідаючи на запитання «Української правди», чи погодиться він на пропозицію керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького здати паспорти для виїзду за кордон вже зараз.

  «Після того, як буде голосування: мене затримають і все інше… Я здам в положений порядок всі свої документи. Я нікуди не діваюся, нікуди не тікаю. Я скасував свої поїздки», – запевнив Розенблат.

  На уточнення, чи готовий він здати паспорти зараз, депутат попросив його «не провокувати».

  Крім того Розенблат переконував, що у відео, продемонстрованому прокуратурою, говорив не про хабарі, а «консультував агента НАБУ під прикриттям щодо бюджету заснування фірми для видобутку бурштина».

  «Гроші, цифри – це бюджет створення фірми, а не хабарі. Я з нею говорив про вартість отримання ліцензій, скільки грошей коштує обладнання. Я говорив виключно про бюджет компанії — вона мене питала, я відповідав»,­ – сказав нардеп.

  Також він скаржився на монтування відео та звуку у фільмі прокуратури.

  На уточнення журналістів, що на відео чітко видно рухи його губ, коли він говорить про гроші, Розенблат сказав:

  «Коли перекладають англійський фільм на українську – ми теж бачимо губи, ви ж знаєте, що іноземні актори не розмовляють українською мовою».

  Розенблат обіцяє не тікати, але на прохання здати паспорти – мовчить

  Народний депутат з фракції БПП Борислав Розенблат стверджує, що у разі зняття недоторканності не тікатиме з країни.

  Про це він заявив під час засідання регламентного комітету у п'ятницю.

  «Нікуди з країни тікати я не буду. Своє ім'я я відстою», — заявив він.

  Розенблат переконував, що не брав жодних хабарів та готовий до захисту в суді.

  У свою чергу керівник САП Назар Холодницький запропонував йому здати паспорти для виїзду за кордон.

  «Ви кажете, що нікуди не тікатимете. У мене просто людське прохання: здайте свої паспорти, якщо нікуди тікати не збираєтеся», — запропонував прокурор.

  Розенблат на ці слова не відповів.

  Як відомо, ГПУ просить Раду зняти з Розенблата депутатську недоторканність, а також дозволити його затримання, арешт і притягнення до кримінальної відповідальності.

  Луценко: «Розенблат назвав Україну „дебильной страной“»

  Генеральний прокурор Юрій Луценко наголошує на безперечній доказовості продемонстрованого на засіданні регламентного комітету Верховної Ради оперативного відео з доказами корупційної діяльності народного депутат БПП Борислава Розенблата.

  Про це він сказав на засіданні комітету 7 липня.

  «Борис Соломонович, це не художній фільм. Ніякого Безрукого артиста ми не запрошували. Це – документальний фільм, на підставі законно здобутих матеріалів негласних слідчо-розшукових дій, які санкціонував суд», – звернувся Луценко до Розенблата.

  Генпрокурор наголосив, що спроби навести сумніви щодо законності дій прокуратури не мають підстав. Луценко зазначив, що всі його особисті сумніви відпали, коли він побачив, як Розенблат звертається до агента НАБУ «Катерини»:

  «Солнце, у  нас такая жизнь, бл…, с єтой дебильной страной», – процитував він розшифровку оперативного відео.

  «Борис Соломонович, складайте мандат і припиняйте тут кіно. Ви все це вчинили. Припиняйте тут кіно і грати з себе ангела», – вигукнув емоційно Луценко.

  В свою чергу Розенблат пропросив генпрокурора «не вчиняти тиск» на нього та зазначив, що є «виваженою людиною».

  "Я бачу. Все зважуєте: бурштин, «бабки»… ", – сказав на це Луценко.

  Ці слова генпрокурора викликали оплески.

  В комітеті показали фільм про масштабну корупцію Розенблата

  Генеральна прокуратура та САП продемонстрували відео-докази зловживання службовим становищем та вимагання народного депутата з фракції БПП Борислава Розенблата.

  Фільм показували під час засідання регламентного комітету у п’ятницю.

  Зокрема з фільму видно, як агент НАБУ «Катерина» декілька разів зустрічалася з депутатом Розенблатом починаючи з грудня 2016 року по червень 2017 року в різних ресторанах Києва.

  На цих зустрічах депутат розповідав про можливість впливати на рішення Житомирської обласної ради, суди, прокуратуру та посадових осіб в Держгеокадастрі.

  «Мені треба хоча б 16,5 і 85 тисяч — це десь 20-ка доларів. Там не все просто», — говорив він на зустрічі 14 грудня 2016 року.

  На зустрічі 4 квітня 2017 грудня Розенблат зізнається у можливості підкупу судів та прокуратури у Житомирі.

  «За допомогою твоїх грошей я вирішу питання з прокуратурою і судом. Сьогодні документи передали в суд. Є звернення громадської організації. Ще 6 грудня Житомирська облрада подасть в суд, ми їх прижмемо», — говорив нардеп.

  В різні періоди агент передавала йому 6 тисяч доларів, 10 тисяч доларів, 20 тисяч доларів. Ці гроші він не брав у власні руки, натомість просив виходити з його охоронцями, щоб вони перераховували кошти.

  «Катя, мені негайно потрібні 30 тисяч доларів», — звертався нардеп до агента «Катерини» 24 квітня, на що вона сказала, що в неї є лише 6 тисяч доларів.

  «Як, так мало?», — здивувався Розенблат.

  Під час окремих зустрічей народний депутат пропонував агенту НАБУ закуповувати для її фірми нелегальний бурштин під виглядом польського бурштину.

  Крім того він пропонував їй зареєструвати офшорну фірму в Арабських Еміратах.

  «Треба десь 200 тисяч доларів, грубо кажучи 250… Все залежить від того, скільки гектарів ми купимо. 20 тисяч — це облрада, купимо пару голосів. Десь 50 тисяч — це Геокадастр», — говорив Розенблат на зустрічі 8 червня.

  Як відомо, у п'ятницю на регламентному комітеті Верховної Ради розглядається подання ГПУ на депутата від БПП Борислава Розенблата.

  Як повідомлялося, антикорупційні органи заявили, що Розенблат і депутат з фракції «Народний фронт» Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

  19 червня НАБУ і САП затримали 3 помічників народних депутатів, охоронця і двох представників громадської організації за підозрою в отриманні 300 тисяч доларів хабара для передачі Розенблату і Полякову.

  До Генеральної прокуратури направлено подання на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

  Стаття, за якою народного депутата від БПП Борислава Розенблата хочуть притягти до кримінальної відповідальності, передбачає до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин.

Джерело: Високий замок 

Всі новини Житомира

 

 

Последнее изменение Воскресенье, 09/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework