Заступник голови обласної ради прокоментував необхідність заміни старої системи для голосування на нову

  Заступник голови обласної ради Максим Вілівчук розповів про необхідність придбання нової системи для голосування і коли депутати вже зможуть нею користуватися.

«Діюча система для голосування, якою зараз користуються депутати, була введена в експлуатацію у 2001 році. Це одна з перших систем, яка встановлена серед обласних рад України і водночас найстаріша. У Житомирській обласній раді система відпрацювала протягом 4-х скликань. Вона пройшла 2 процеси модернізації, але вже не раз виходила з ладу, і це може статися у будь-який момент. Тому постало питання щодо її заміни на більш сучасну», - сказав Максим Вілівчук.

  Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

  Він зазначив, що через «ProZorro» закуплено  хмельницьку систему «Віче», яка коштує 645 тис грн, хоча на ці витрати було передбачено 732 тис грн. Подібна система встановлена у Житомирській міській раді, Новоград-Волинській районній раді та в багатьох радах по всій Україні.

  «Під час заміни системи буде переобладнано сесійний зал, щоб спростити доступ депутатів до робочих місць, зокрема по центру зали робитимуть прохід. Орієнтовна вартість переобладнання сесійної зали складає 13,4 тис грн. Одразу після 12 сесії обласної ради, 28 липня, спеціалісти розпочнуть роботи по демонтажу старої системи, далі проводимо реконструкцію сесійної зали, а після цього монтуватимуть нову систему. Очікуємо, що роботи будуть виконані до 5 вересня і вже наступна 13 сесія буде проходити за нової системи  голосування «Віче». Для голосування депутати використовуватимуть персональні картки. Серед переваг нової системи – можливість виводити на екран результати поіменного голосування», - підсумував заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework