Cкандал навколо Борислава Розенблата і висновки для Житомира. ФОТО

  Бурштиновий скандал навколо депутата Борислава Розенблата — одна із найбільш обговорюваних тем як на Житомирщині, так і на теренах усієї країни.  Цю тему підняли 13 липня у 24-му випуску телевізійної програми «Клуб експертів Житомирщини», у прямому ефірі. Зйомки відбувалися в актовій залі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича.

 

  Якщо озвучувати тему ефіру повністю, то формулюється вона так: «Рішення Верховної Ради щодо зняття депутатської недоторканості із житомирського депутата: скандал навколо Борислава Розенблата і висновки для Житомира». Експертами програми були: Володимир Красовський, юрист громадської приймальні Борислава Розенблата, Наталія Куркчі, колишня довірена особа пана Розентблата, Богдан Бондаренко, політичний експерт, а також Наталія Циганчук, заслужений Юрист України, адвокат-правозахисник (вела й судові справи, у яких позивалися на Борислава Розенблата). Ведучими програми були Володимир Піньковський та Віктор Радчук.

  Серед багатьох питань, які обговорили експерти та гості студії, можна виділити найголовніші:

– Що означає скандал за участі Борислава Розенблата для української політики?

– Які уроки і висновки щодо учасників скандалу мали б зробити житомиряни?

– Чи позначиться скандал навколо Борислава Розенблата на ситуації у місцевих радах Житомирщини?.

  Як не сумно це визнавати, але в Україні вже не дивина, що народними обранцями часто стають люди, які мають кримінальні минуле, або ж проблеми із законом. «За Бориславом Розенблатом тягнувся цілий шлейф судових справ, коли він став депутатом. Але чомусь про це багато хто забуває. Взагалі дивно, як люди голосують за кандидатів у депутати з подібною репутацією. Варто з самого початку перевіряти, вивчати інформацію про тих, за кого ми голосуємо. У ЗМІ також потрібно про це розповідати», — акцентувала Наталія Циганчук.

  «Нам потрібно думати про розвиток нашого міста. Варто зазначити, що на сьогоднішній день вельмишановний пан Борислав Розенблат має в Житомирі, скажімо так, вже цілий квартал будинків, але він не вніс жодної копійки до відрахувань на інфраструктуру міста. А це говорить про те, що міська рада не ставить питання про те, що він повинен обов’язково сплатити ці кошти. А це мільйони і мільйони... Говорити після цього, що в міському бюджеті не вистачає коштів? А хто ж у цьому винен? Не можна просто допускати подібних випадків, які ми бачимо зараз із депутатом Розенблатом. Ми повинні піднімати це питання! Чому сьогодні Сергій Сухомлин не піднімає це питання? А все просто: вони із однієї команди. Потрібно об’єднатися і на місцевому, і на обласному рівні! Тоді в нас не будуть підніматися тарифи, рівень життя покращиться. Варто знати, як розподіляються бюджетні кошті. Народ повинен обирати владу, а влада має бути підзвітною народу, а не вважати себе “царьком” і робити все, що їй захочеться!», — наголосила заслужений юрист України.  

Клуб експертів Житомирщини

  Увесь «удар», нападки гостей з приводу Борислава Розенблата прийняв на себе Володимир Красовський. Він, як міг, захищав народного обранця. Відповідаючи у прямому ефірі на запитання присутніх, він запевняв, що питання скандалу з бурштином ще не вивчене досконально, і не можна просто брати і звинувачувати Борислава Розенблата в усіх смертних гріхах.

  А поки в прямому ефірі відбувалася жвава дискусія, ведучі констатували, що до кінця ефірного часу програму «Клуб експертів Житомирщини» дивляться близько 2500 тисяч людей. А це, між іншим, рекордна кількість переглядів за всю історію передачі. «Це говорить лише про те, що в сьогоднішньому ефірі ми порушували важливі, актуальні питання», — резюмував Володимир Піньковський.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира 

 

1 Комментарий

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework