Заслужений юрист Наталія Циганчук: На кожній сесії обласної ради депутати приймають рішення, які суперечать нормам законодавства!

  Таку думку висловила відомий у Житомирі юрист, адвокат-правозахисник у прямому ефірі програми «Клуб експертів Житомирщини», яка відбулася 13 липня.

 «На кожній сесії Житомирської обласної ради депутати приймають рішення, які суперечать нормам законодавства: приймаються рішення, в інтересах приватних осіб, приватних структур щодо виділення земель і надр Житомирщини. І іноземні структури, і людей, які ніколи не жили на території нашої області, чомусь приваблює земля Житомирщини. Сьогодні подані суди в інтересах громади Народицького району, в інтересах громад  Олевського та Овруцького районів. Але нас, на жаль, дуже мало. Мало в якому плані? Мається на увазі, що коли розпочинаються суди, не всі мають можливість приїжджати з тих регіонів сюди, до Житомира, де відбуваються судові засідання», — акцентувала Наталія Циганчук.

  Окрім того, під час програми заслужений юрист України порушила тему незаконного виділення земель. Пані Наталія зазначила: «Рішення суду має виконуватися в обов’язковому порядку. Але це не завжди так: є й рішення судів, які не виконуються. Дуже важко повернути територіальній громаді майно, яке вже хтось забрав.

  Сьогодні ми говоримо за децентралізацію. Це означає, що саме територіальна громада має приймати рішення про розвиток тих надр, корисних копалин, земель, лісів, які їй належать. Кошти мають йти саме на розвиток територіальної громади. Наша Житомирська область має багато корисних копалин, вона унікальна: має такі корисні копалини, які є на Уралі. З такими показниками Житомирщина мала б процвітати. Однак, через розкрадання, яким сприяють органи обласної ради і місцевого самоврядування, ми бачимо зовсім інший, невтішний результат. Порушується Орхуська конвенція, яка передбачає, що як тільки стоїть питання довкілля, в обов’язковому порядку потрібно інформувати населення, яке проживає на території, де плануються якісь дії. У нас цього взагалі немає. Ми бачимо, що регламент порушується, землі виділяються незаконно.

  Якщо ми сьогодні не об’єднаємося і не почнемо приходити на сесії обласної ради, не почнемо депутатам вказувати на порушення, з якими вони приймають свої рішення, ми завтра не зможемо підійти до річки, не зможемо зайти в ліс, зібрати ягоди, гриби тощо, бо не матимемо на це права, адже землі будуть вже не нашими. Ми нічого не зможемо зробити, тому що все буде просто знищене. Варто над цим задуматися!».      

  Гості програми «Клуб експертів Житомирщини» погодилися з такою думкою. Вони активно говорили про те, що 27 липня потрібно прийти на сесію Житомирської обласної ради, аби особисто поглянути, як депутати голосуватимуть за бурштинові землі. Це досить важливе питання, яке буде розглядатися на черговому пленарному засіданні. Гості студії також наголошували, що народ не повинен допускати того, щоб розкрадалися українські землі, українські надра.

  Зазначимо, що 27 липня відбудеться чергова 12-а сесія Житомирської обласної ради сьомого скликання.

  Читайте також: Cкандал навколо Борислава Розенблата і висновки для Житомира.

Всі новини Житомир

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework