Микола Череднік: Саакашвілі приїздив та агітував за Сергія Сухомлина, тоді до нього не було жодних претензій

   Можна по-різному відноситися до дій та висловлювань Саакашвілі. Є люди, які його підтримують, є і багато тих, хто вважає його популістом. Попри відношення до нього, отримавши українське громадянство з рук Президента України у 2015 році, він є українським політиком, який знаходиться в опозиції до діючого політичного режиму.

  Позбавлення громадянства Саакашвілі – це політична розправа над опонентом.

  Схоже, що влада на чолі з Президентом захопилася боротьбою з опонентами більше, ніж розвитком країни та підвищенням рівня життя людей. Саакашвілі в якийсь момент став неконтрольований владою, в результаті чого і позбавлений громадянства. Це нагадує позбавлення громадянства в епоху Брежнєва радянських дисидентів.

  Ще два роки тому, у 2015 році, Саакашвілі їздив та агітував за кандидатів від БПП. У Чернігові агітував за провладного кандидата Березенка, під час місцевих виборів агітував за міських голів. У другому турі, під час виборів житомирського міського голови, Саакашвілі приїздив та агітував за Сергія Сухомлина. Тоді до Саакашвілі не було жодних претензій і усі документи були правильними, однак, як тільки ситуація змінилася, знайшлися обставини, щоб позбавити Саакашвілі громадянства України.

  Влада в Україні живе за принципом «друзям – усе, а ворогам – закон».

  Це вже не перший випадок політичної розправи. Якщо влада взялася будувати в країні диктатуру (залякати парламент, зачистити незалежні ЗМІ, перерозподілити бізнес, взяти під контроль громадські та антикорупційні організації), то кінець її вже близько.

  Кожного разу в Європі шлях диктатури був приречений на поразку. Франко, Салазар, Чаушеску, Мілошевич, Янукович – у кожного з них свій шлях з однаковим фіналом.

Політична гра з позбавлення громадянства – це такий собі пізній період радянського застою, в якому політичний маразм владної еліти хотів перемогти розум. Але схоже на те, що кінець цієї влади вже близько.

 

Микола Череднік

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework