У Житомирі виконком проголосував за підняття тарифів 16-ом ЖЕКам

  Сьогодні, 2 серпня, відбулося засідання виконкому Житомирської міської ради. Одним із питань, яке розглядали члени виконавчого комітету, було встановлення тарифів для 16 ЖЕКів, 7 з яких – приватні.

   Варто зауважити, що до кожного проекту рішень, який стосувався нових тарифів, було додано ще один пункт – зауваження від Антимонопольного комітету України.

  «Складати акти виконаних послуг (робіт) з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій окремо за кожним будинком по кожній зі складових переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. У рік проведення поточного ремонту складати комісією перелік робіт, кошторис та акти приймання робіт з поточного ремонту відповідно до вимог Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом №76 Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2006», - йдеться у зауваженні Житомирського обласного територіального відділення АМКУ.

  Під час розгляду питання нових тарифів для ЖЕКів, заступник міського голови Олександр Фещенко розповів:

  «Зараз ми встановлюємо плановий тариф, який буде щомісяця висвітлюватися. Важливо розуміти, що коли послуга не надавалася, то вона не включається в тариф за місяць. Зараз ми робимо такий метод контролю, що дозволить фактично контролювати надання послуг по кожному будинку, по кожній послузі».

  У свою чергу, міський голова Сергій Сухомлин наголосив: «У Житомирі 51% мешканців отримують субсидії, половина цих тарифів покривається субсидіями, які надає держава. Підняття тарифів – це непопулярне рішення. Вже є проект рішення про скорочення кількості ЖЕКів».

  Про підняття тарифів для кожного ЖЕКу члени виконавчого комітету голосували окремо, окремо вони голосували і за додатковий пункт - зауваження від Антимонопольного комітету України. При розгляді деяких проектів рішень заслуховували і представників ЖЕКів, які були присутні на сьогоднішньому пленарному засіданні. Вони у свою чергу, повідомляли, яка на сьогодні матеріальна ситуація в ЖЕКАх, які вони представляють.

  Отож, нові тарифи встановлені для наступних комунальних ЖЕКів: №1, 5, 6, 9, 11, 13, 14, 15, 16. Змінено їх також і для 7 приватних ЖЕКів: ТОВ «Керуюча компанія «КомЕнерго-Житомир», «ВЖРЕП №4», «ВЖРЕП №8», «АММОНН», ДП «Металіст» ВАТ «Атмашбуд», ДП «Промжитлобуд» фірми «Житомирінвест», «Будзамовник».

  До одного із приватних ЖЕКів у міського голови є особливі претензії, а саме до ПП «АММОНН». «Дуже багато скарг на це підприємство. Треба приймати рішення протягом двох тижнів, максимум упродовж місяця: або ж розірвати угоду і передати цю територію нашому комунальному підприємству, або ж підприємство працюватиме над власними недоліками, щоб на нього не надходили скарги», – акцентував Сергій Сухомлин. Зазначимо, що підприємство «АММОНН» обслуговує будинки в центрі міста, біля майдану Соборного.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework