Мустафа Найем: Скасувавши депутатську недоторканість, ми приберемо з ВР реальних злочинців: вбивць, людей, які грабують і ґвалтують Україну

  18 вересня Мустафа Найем, відомий у минулому журналіст, а нині політичний діяч, народний депутат 8-го скликання, член Політичної ради партії «ДемАльянс», разом зі своєю командою, презентував громадську «Ініціативу реальних дій».

  «Буду з вами відвертим: я навіть розумію, що є деякі депутати, котрі були змушені давати хабарі, коли займалися власним бізнесом. Як не прикро визнавати, але така вже у нас країна, ми у ній живемо. Так складається, що коли ти займаєшся бізнесом, то змушений порушувати закон, даючи хабарі. Але ж ніхто не змушував йти в політику людей, які займаються бізнесом.

  Ми вважаємо, що потрібно скасувати депутатську недоторканість, аби у бізнесменів не було стимулу йти в політику. Зі скасуванням депутатської недоторканості ми дійсно приберемо з Верховної Ради реальних злочинців,  у тому числі і вбивць (я точно знаю, про що говорю), людей, які грабують і ґвалтують Україну. І головне — якщо у них не буде стимулу, вони підуть з політики і не будуть платити такі величезні гроші: за рекламу, за місця у списках, за те, щоб продавати і скуповувати голоси, ставити невідомо для кого і навіщо незрозумілі майданчики, які прибирають одразу після виборів, фактично купувати голоси людей, розуміючи, що ці люди насправді ніколи не впливатимуть на їх вчинки. Я вважаю, що ми зараз переживаємо той етап в історії, коли дійсно зможемо щось змінити у нашій країн на краще», — зазначив на початку зустрічі Мустафа Найем.

Мустафа Наєм

  Упродовж заходу присутні знайомилися з командою «Ініціативи реальних дій», задавали питання, що найбільше хвилювали, а також дізналися, у чому ж конкретно полягає ця громадська ініціатива. Основною її дією є зняття депутатської недоторканості. Молода команда, яка приїхала до Житомира, аби розповісти про свою діяльність, переконана, що варто скасувати звільнення депутатів від кримінальної відповідальності, залишивши лише захист від політичних переслідувань за висловлювання та голосування депутатів у Парламенті.

  Довідково. Депутатська недоторканість — захист народних депутатів від притягнення до відповідальності, затримання чи арешту за будь-які злочини без попереднього дозволу Верховної Ради. Існує два її види: захист свободи висловлювання та голосування депутата в Парламенті та захист від кримінальної відповідальності, арешту чи затримання без згоди Парламенту.  Українські нардепи мають абсолютну недоторканість. Їх не можна притягнути до відповідальності ні за політичну діяльність, ні за будь-які злочини.

  «Ініціатива реальних дій» це консолідація зусиль для реальних змін в країні. Команда цієї ініціативи вирушила у тур найбільшими містами України, щоб мобілізувати громадян для тиску на владу та врешті-решт скасувати депутатську недоторканість.

Мустафа Наєм

  План дій «Ініціативи реальних дій» полягає у двох важливих кроках.  17 жовтня має відбутися акція у Києві, яка має на меті змусити парламент внести в порядок денний проект Закону України «Про внесення змін в Конституцію України» щодо скасування депутатської недоторканості та направити його у Конституційний суд України.

 Не менш важливим є наступний крок — боротьба з корупцією на місцях. Команда «Ініціативи реальних дій» створила Антикорупційну карту ремонтів — інструмент, який допоможе долучитися до боротьби з корупцією кожному українцю. На карті позначені всі об’єкти, які ремонтувалися за бюджетні кошти, кошти платників податків. Карта вже працює в Києві, повернено 500 тисяч гривень, вкрадених корумпованими компаніями і чиновниками на ремонтних роботах. Найближчим часом Карта запрацює і в інших містах України.

Мустафа Наєм

  Ще однією невід’ємною складовою запобіганню корупції, на думку команди «Ініціативи реальних дій», є створення незалежного Антикорупційного суду. Це важливий крок після створення НАБУ та САП для започаткування повної системи якісно нових правоохоронних та судових органів, які забезпечать притягнення до відповідальності топ-корупціонерів. Ці дії стануть запорукою збільшення прозорості державних процесів та позитивних змін в державі. Як запевняє команда «Ініціативи реальних дій»: «Наше покоління — покоління змін, яке виборює своє право на Державу реальними діями!».

Катерина Дейнека

Новини Житомира 

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework