×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина: «новину політичного характеру» із ознаками політичної реклами опублікували із тритижневим запізненням

  На «соціально-інформаційному порталі міста Радомишль» radomyshl.com опублікували матеріал «Батьківщина» – дітям» з ознаками політичної реклами, маркований як «новина політичного характеру».

   Водночас подія, про яку йдеться у публікації, відбулася ще у середині вересня, а жодного підтвердження, що до розміщення замітки якось причетний місцевий осередок ВО «Батьківщина» спостерігачам ОПОРИ отримати не вдалося.

  Акцію «Батьківщина» – дітям» Житомирська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» провела ще 16 вересня. Тоді з різних районів області близько трьохсот дітей відвідали Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги, де переглянули виставу «Аліса в країні чудес». 16 вересня про захід повідомив, зокрема, депутат обласної ради від цієї партії Дмитро Кропачов на своїй сторінці у Facebook, а 18 вересня відповідна інформація з’явилася на центральному сайті ВО «Батьківщина».

  На порталі radomyshl.com новину про акцію опублікували з майже тритижневим запізненням – 4 жовтня – та з маркуванням «ПР», яке редакція трактує, як «новина політичного характеру». Водночас матеріал має ознаки політичної реклами у період виборчого процесу (місто Радомишль є центром Радомишльської міської об’єднаної територіальної громади, де 29 жовтня відбуватимуться місцеві вибори). Зазначимо, що рекламу редакція сайту позначає літерою «Р».

  У коментарі спостерігачам ОПОРИ адміністратор сайту заявив, що не знає, чому публікацію розмістили саме зараз, оскільки хворіє, та відмовився надавати контакти когось зі своїх колег з редакції сайту.

  Варто зазначити, що відповідно до частини п’ятої статті 57 Закону України «Про місцеві вибори» політична реклама – це одна з форм передвиборної агітації. До політичної реклами належить, зокрема,  використання символіки або логотипів політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом відповідного виборчого процесу, місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, використання передвиборних слоганів, гасел кандидатів, політичної партії, її місцевих організацій.

Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 06/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework