×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Подарована ікона, спільне виконання гімну України на Михайлівській, автографи: Михайло Саакашвілі у Житомирі. ФОТО

  У п’ятницю ввечері, 6 жовтня, до Житомира зі своїми політичними товаришами приїхали Михайло Саакашвілі, лідер партії«Рух нових сил», екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА та Валентин Наливайченко, лідер громадсько-політичного руху «Справедливість», екс-глава Служби безпеки України.

 

  Серед вимог, котрі озвучили зі сцени на Михайлівській політичні однодумці, є наступні:

  – прийняття нових правил до виборчого законодавства. Однією із найголовніших змін в цьому пункті є заборона політичної реклами, що у 10 разів здешевить процедуру виборів. Сюди ж входить і заборона бордової реклами;

  – відкриті партійні списки — друге важливе правило. Саме виборці мають визначати, що той чи інший кандидат буде в прохідній частині списку, або ж за межами прохідної частини списку. Такий крок має на меті зруйнувати політичну корупцію саме в середині політичної партії. Адже не повинно бути, щоб та чи інша особа принесла валізу з грошима (наприклад, 3, 5 чи більше мільйонів доларів) і той чи інший “вождь”включає її у прохідну частину списку. Саме народ є джерелом влади і має визначати своєю кількістю голосів місце конкретного кандидата у певній політичній силі — у прохідній частині списку чи не у прохідній частині списку. Це має стати початком боротьби з політичною корупцією, яка є основою корупції в Україні загалом і лише процвітає на теренах нашої держави.

  Житомирянам також нагадали, що 17 жовтня має відбутися акція у Києві, яка має на меті змусити парламент внести в порядок денний проект Закону України «Про внесення змін в Конституцію України» щодо скасування депутатської недоторканості та направити його у Конституційний суд України.

  Ще однією невід’ємною складовою запобіганню корупції є створення незалежного Антикорупційного суду. Це питання також підніматиметься під час акції. Це важливий крок після створення НАБУ та САП для започаткування повної системи якісно нових правоохоронних та судових органів, які забезпечать притягнення до відповідальності топ-корупціонерів. Ці дії стануть запорукою збільшення прозорості державних процесів та позитивних змін в державі.

  «Дорога громадо, сьогодні ми тут, серед вас і з вами. Ми чуємо від вас і бачимо у ваших очах те, що є ключовим серед усіх нас, українців, і що так хвилює: приниження, зубожіння, до якого довели українців не інопланетяни, не якісь невідомі нам люди — відповідальність за таке ганебне життя людей лежить на цій владі, зокрема й на Президентові Порошенку. Заводи, підприємства, що не працюють по всій Україні, вкрадені зарплати, пенсії, стипендії — це офшори можновладців по всьому світу, за Україною, за нашою державою. Але пригнічення і зубожіння вони лишили нам. І думають, що так має бути.

  Наша відповідь (“Справедливості”,“Руху нових сил”, багатьох громадських організацій, ветеранів АТО, якими ми пишаємося) тут і зараз: так не має бути, так не має бути, так не має бути! Ми ж говоримо, як має бути. Потрібно знищити корупцію, насамперед у владі. Всі мільярди і мільйони, які вони, можновладці, вкрали в народу і заховали в офшорах, вони мають повернути туди, звідки вкрали (в пенсійний фонд, в державний бюджет) і понести відповідальність перед українським народом. Та ключова вимога, яке є серед нас тут і зараз, в Житомирі: влада має служити народу, влада має працювати, а не панувати. Це те, за що ми боремося і чому сьогодні до вас звертаємося. Лише спільними зусиллями ми можемо покласти край тій несправедливості. І спільна ідея наших штабів - “Справедливості” і “Руху нових сил”— спільні рішучі дії. Має бути жорстке покарання для кожного, хто розкрадає українські землі і грабує наш народ. Наша зброя тут і зараз - подолати внутрішню корупцію, внутрішню агресію; наша зброя — захистити себе, зробивши гідне життя, забезпечивши гідні умови життя та праці для усіх українців. І це є прямий обов’язок нової влади!», — наголосив лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

  «Потрібно нам усім зібратися 17 жовтня в Києві, розповісти, що і як робити. Розповісти спокійно. Ми повинні прийти і сказати: ось є ми, українці, нас багато, ми зі Сходу, Заходу, Півночі, Півдня, Центру нашої держави. Ми — народ України, ми стали розумнішими і досвідченішими. На більше “не розвести”, не обманути. І ми спокійно вимагаємо виконати елементарні вимоги. Ми просимо створити українську державу, яка захищатиме однаково всіх людей, не залежно від того, бідний ти чи багатий. Варто лише захотіти і почати діяти. І тоді Україна дійсно відродиться, стане з колін на ноги.Якщо в Україні буде двозначна цифра економічного росту, то вона максимум через декілька років стане наддержавою Європи, яка буде диктувати свої умови іншим європейським країнам. Ми знаємо, що зараз нас ніхто не поважає, і ніхто нас не сприймає серйозно. Для мене це дуже образлива ситуація. Мені не потрібна жодна посада в Україні. Я точно знаю, що буду щасливим, коли Україна стане на ноги, бо тоді і Грузії, і Молдові, і багатьом іншим країнам, і взагалі усім буде добре!

  Отож, потрібно наводити порядок і робити це швидко, не відходячи від каси, 17 жовтня. Потрібно, щоб до влади приходили нові люди: молоді, амбітні, які не споганилися, які не рвуться до влади, а щиро хочуть змін на краще. Не потрібно, щоб залишалися в парламенті одні й ті ж. Потрібна “свіжа кров”, і щоб люди буди різного віку. Нумо даймо шанс тим, хто дійсно прагне робити все для розвитку нашої держави, хто здатен зруйнувати цю систему.

  До пана Президента України теж маю вимоги й питання: пересадити його любих друзів, як він і обіцяв, але так цього і не виконав. По-друге, тарифи: як вони підіймалися і звідки в Ахметова 2 млрд 600 млн доларів? Дуже хотілося б знати. По-третє, виборча комісія. Давайте осушимо це болото і наведемо порядок в країні. І тоді я буду більше, аніж щасливий. Ось і всі мої амбіції. Я буду частиною нового успіху України. І це я зможу передати своїм нащадкам! Нехай святий Георгій, ікону якого мені сьогодні в Житомирі подарував священнослужитель, веде нас до перемоги. Нехай перемога цього разу буде швидкою, і буде на користь України, а не політиків!, — звернувся до житомирян і гостей міста Михайло Саакашвілі.

  Після його виступу, усі, хто прийшли на зустріч, спільно виконали Державний гімн України. А Саакашвілі зі своїми соратниками спустилися зі сцени до інших: роздавали житомирянам і гостям міста автографи, відповідали на питання.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework