Сергій Сухомлин: «Не будете підписувати додаткові угоди по сьогоднішньому рішенню, то я особисто піду в суд, аби повернули тариф 3 гривні!»

  Саме з такими словами Житомирський міський голова Сергій Сухомлин звернувся до перевізників наприкінці позачергового засідання виконавчого комітету, яке відбулося сьогодні, 13 жовтня.

  На пленарному засіданні сьогодні обговорювалося лише одне питання порядку денного — ситуація із перевезеннями в місті пільгових категорій громадян у маршрутних таксі загального користування міста Житомира.

  Наприкінці обговорення Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, під вигуки Євгенія Демчика, активіста, екс-заступника міського голови, завершив засідання виконкому словами: «Якщо хтось вважає рішення виконкому незаконним, то нехай іде оскаржувати в суд. А я дякую усім за роботу. Перевізникам хочу сказати, що я зажди готовий на діалог. А ви, перевізники, замість того, щоб дочекатися чергового виконкому і прийти ще раз, просто пішли на шантаж. Але знайте, що шантаж не пройде! Не будете підписувати додаткові угоди по сьогоднішньому рішенню, то я особисто піду в суд (Апеляційний), і попрошу, щоб повернули тариф 3 гривні!».

  «Особисто я голосував проти сьогоднішнього рішення. Поясню чому: і для населення, і для перевізників це напіврішення. Воно невідпрацьоване,  швидко прийняте, до кінця не зрозуміле. Я вважаю, що потрібно було повернутися на стартову позицію 3 гривні, сісти за стіл переговорів, все обговорити і знайти ту золоту середину — те рішення, яке б всіх влаштовувало: і громадян, і перевізників. І лише після цього приймати остаточне рішення, яке б було консолідованим.

  Те, що вчора почали робити перевізники, я називаю не маніпуляцією, а відвертим шантажем. Чи буде він продовжуватися й надалі я не беруся судити, адже ніхто не знає, як себе далі поведуть перевізники. Моє особисте враження і бачення ситуації полягає в тому, що рішення, прийняте сьогодні на виконкомі на 90% не влаштовує жодну зі сторін: ані мешканців міста, ані перевізників. Я вважаю, що це далеко не останнє засідання виконкому, у тому числі й позачергового, з приводу саме цього питання», — переконаний Андрій Дяченко, член виконавчого комітету Житомирської міської ради.  

  «Насправді сьогоднішнє рішення дійсно є компромісним. Але я ще не вірю, що воно дійсно буде виконуватися. А компромісні рішення дуже рідко виконуються. Хоча рішення, яке виконком прийняв сьогодні, 13 жовтня, єдине, на яке вистачило голосів. Ви зрозумійте людей, які зранку їздять з дітьми на роботу, поспішає у справах. Якщо вранці перевізники не пустять свій транспорт на маршрути, і маршрутні таксі не виїдуть, не будуть перевозити пасажирів, то доведеться користуватися електротранспортом. Зауважу, що тролейбуси сьогодні не охоплюють ще 40% усіх пасажирів нашого міста. Якщо вранці батьки з дитиною 40‒50 хвилин постоять на зупинці, то буде конфлікт у тому, що вони будуть нарікати на пенсіонерів, а пенсіонери будуть нарікати, що їх не пускають у маршрутне таксі. Людина пенсійного віку вирішить будь-які справи з 10:00 до 16:00, користуючись правом на безкоштовний пільговий проїзд. До того ж, комунальний транспорт у нас їздить цілий день. А ті, кому потрібно їхати на навчання, на роботу і повертатися з них, швидше собі проїдуть у маршрутних таксі.

  Сказати, що це рішення влаштовує чи не влаштовує важко. Скажіть, будь ласка, журналісти, от вам подобається, коли вас обмежують в чомусь, або піднімають ціни? Звісно ж, ні. Але, з іншого боку, це був діалог. І час покаже, наскільки він виявиться вдалим, і чи будуть задоволені усі: мешканці міста, перевізники, влада з приводу того рішення, яке сьогодні було прийняте», — висловив свою точку зору Руслан Годований, член виконавчого комітету Житомирської міської ради.  

  На думку профільного заступника Житомирського міського голови (ред. з транспортних питань) Дмитра Ткачука, сьогоднішнє рішення виконкому про часове обмеження безкоштовного проїзду пенсіонерів у маршрутних таксі та зменшення вартості проїзду в них до 4 гривень дійсно ускладнить ситуацію в трамвайно-тролейбусному управлінні.

 «Сьогодні дійсно потрібно було прийняти рішення, а не влаштувати з шоу. Говорити про зниження тарифу — це відвертий популізм. Сьогодні ніхто не надає послуги нікому безкоштовно, в магазині не роздають безкоштовно продукти, хоча різні соціальні верстви населення, ті ж самі пільговики, мають потребу, в них складне матеріальне становище. Але ж ніхто, ніякий приватний власник не буде їм нічого роздавати. Говорячи про послуги перевезення — та ж сама ситуація: будь яка послуга має свою ціну. Якщо ми штучно занижуємо десь вартість цієї ціни, то це обов’язково потім десь проявиться і матиме свої наслідки. Однозначно прийняте сьогодні рішення ускладнить ситуацію в ТТУ.  І зменшення пільговиків в маршрутках в першу чергу відіб’ється на ТТУ, тому що відбудеться зворотній перерозподіл пасажиропотоків. Ми, як місто, отримаємо ускладнення по ТТУ. Це моя оцінка сьогоднішнього рішення на цей момент», — прокоментував журналістам  Дмитро Ткачук.

  Також заступник міського голови розповів, що рішення виконкому буде опубліковане в ЗМІ, а конкретно в комунальній газеті «Місто», після того, як всі завізують нову редакцію з правками.

 «Усі перевізники будуть оштрафовані за вчорашній страйк із пенсіонерами. Вчора, 12 жовтня надходило тисячі скарг, у тому числі й на телефонну лінію. Зазначу, що штрафувати будуть стільки днів, скільки буде діяти оце свавілля, коли вони (ред. перевізники) будуть штучно обмежувати проїзд пільговиків, бо ніякий лист не дає право висаджувати чи вимагати гроші... Штрафується факт порушення за скаргою: якщо перевірили 20 машин, то оштрафували 20 машин, виявивши порушення», — зауважив заступник мера.

  Детальніше про рішення, яке прийняли 13 жовтня члени виконкому на позачерговому засіданні, читайте в нашому попередньому матеріалі.

  Додамо, що воно буде переглянуте після встановлення в усіх маршрутних таксі автоматизованої системи оплати за проїзд (валідаторів), але не пізніше 1 березня 2018 року.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework