Насправді, попри те, що проблема ця на слуху в усієї країни, місцеві депутати дали обіцянок із цієї теми не так уже й багато: відповідні зобов’язання аналітики зафіксували у трьох парламентарів-представників області. У кожного – по два.

  Так, Володимир Арешонков, котрого обрали мешканці 64-го одномандатного виборчого округу з центром у Коростені, пообіцяв сприяти узаконенню видобутку бурштину в регіоні та забезпечити видачу ліцензії на видобуток цієї копалини комунальному підприємству об’єднаних територіальних громад Олевського району області, якщо таке буде створене. Поки що обидва зобов’язання в процесі виконання.

  Представник мажоритарного округу №66 із центром у Малині Павло Дзюблик заявляв, що створить екологічну громадську організацію – і створив «Екологічну варту Житомирщини». Другою обіцянкою було створення підрозділів цієї організації в кожному районі області. Вона поки що має статус «у процесі».

  Ну і, нарешті, найвідоміший «бурштиновий депутат», Борислав Розенблат обіцяв, як не дивно це звучить, боротися за легалізацію видобутку «сонячного каміння» та оперативно розробити новий законопроект щодо цього питання (після того, як Рада в лютому 2017 року відхилила попередній проект закону). Перша обіцянка депутата, що представляє ОВО №62 в Житомирі, на цю мить залишається зі статусом «у процесі виконання», друга, як ми знаємо, була виконана.

om 17101704 3

Джерело: www.slovoidilo.ua

Новини Житомира