Житомирські депутати прийняли рішення надати згоду на придбання у комунальну власність об’єктів нерухомого майна, серед яких є і ДБСТ

  Сьогодні, 7 грудня, відбулася двадцять дев’ята (позачергова) сесія Житомирської міської ради. Серед питань, які цього дня розглянули місцеві депутати, був і проект рішення «Про надання згоди на придбання у комунальну власність міста об’єктів нерухомого майна».

 

  «Цей проект рішення виносився на розгляд комісій з питань містобудування, з питань бюджету, з соціально-гуманітарних питань, з питань депутатської діяльності, з питань житлово-комунального господарства. Вони підтримали його, тож ставлю цей проект рішення на голосування “в цілому”, — зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  Одразу після нього слово взяла депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко: «Доброго дня, шановні колеги. Спершу хочу привітати усіх зі святом — з Днем місцевого самоврядування. Справа в тому, що щойно, перед початком сесії, до мене звернулася громадська активістка, пані Галина Чижова, яка повідомила, що відповідно до цього проекту рішення є певні питання та зауваження. Суть її звернення до мене полягала в тому, що ДБСТ (ред. дитячі будинки сімейного типу), які теж є в цьому проекті рішення, і надається державна субвенція для викупу цих будинків під соціальне житло. Ці ДБСТ, котрі є в проекті рішення, наразі незареєстровані в державному реєстрі юридичних, фізичних осіб неприбуткових організацій. Через це порядок фінансування буде порушений. Чи можна почути з цього приводу аргументовані пояснення компетентних у цьому питанні працівників. Було допущено помилку і ми завели ситуацію в глухий кут».

  «Проект рішення готувався з метою придбання житла для фонду соціального призначення, для дитячих будинків соціального типу, що буде відбуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету. Питання щодо створення цих ДБСТ розглядалося вчора на комісії з інфраструктури. І, у тому числі, спеціалістами служби у справах дітей було доведено до відома комісії, що на цей час ці будинки дійсно офіційно незареєстровані. Хочу пояснити, що відбувається надання згоди на придбання з державного бюджету коштів для ДБСТ. Нині не говориться, про який конкретно будинок йде мова. Але використати це приміщення можна буде виключно для розміщення дитячих будинків сімейного типу. А зареєстровані ці будинки будуть лише після того, як буде відома точна адреса», — доповів Євгеній Черниш, директор юридичного департаменту Житомирської міської ради, який і дав відповідь на запитання пані Наталії Леонченко.

  «Аби було зрозуміло усім тут присутнім, я поясню простіше. На сьогодні є державні кошти, за які ми маємо можливість придбати це житло. Зареєструвати його за міською радою. Це буде майно міськради. А вже якій конкретно родині надавати це житло і коли саме — це буде вже в наступному рішенні», — зазначила депутат Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

  Читайте також: У Житомирі вдруге відбулися змагання з волейболу, присвячені пам’яті воїна ЗСУ, випускника ЖНАЕУ Дмитра Ільницького. ФОТО

  Натомість Житомирський міський голова Сергій Сухомлин акцентував, що саме міськвиконком приймає рішення про створення ДБСТ і передачі цього майна. Він переконався, що депутати все зрозуміли, і знову поставив цей проект рішення на голосування «в цілому». «За» нього, до речі, проголосували 30 депутатів Житомирської міської ради. Отже, рішення прийняте. Зазначимо, що всього в Житомирській міській раді 42 обраних депутати.

  Нагадаємо, що під час сьогоднішнього пленарного засідання депутати також виділити грошову допомогу родині загиблого в АТО снайпера Максима Перепелиці в розмірі 50 тисяч гривень, 150 тисяч гривень — людям, у будинку яких 25 листопада згорів дах, та родині загиблого «кіборга» 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Дмитра Ільницького, де його мама нещодавно народила трійню, — 30 тисяч гривень.

  Сергій Сухомлин під час сесії повідомив, що Житомир найближчим часом отримає близько 20 мільйонів гривень медичної субвенції. За його ж словами, у той самий час близько 82 мільйонів гривень не вистачає медичній галузі Житомира у наступному році. Також на 2018 рік існує недостатність коштів на освітню галузь, що становить близько 84 мільйонів гривень. Саме тому під час сьогоднішнього пленарного засідання депутати Житомирської міської ради одноголосно підтримали ініціативу Олександра Величка, депутата міськради, щодо направлення звернення від депутатського корпусу Житомирської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про збільшення розмірів освітньої та медичної субвенцій.
Фото із сайту Житомирської міської ради

Читайте також: Він був справжнім патріотом своєї країни: у Житомирі відбулася церемонія прощання з молодшим сержантом 95-ї бригади Максимом Перепелицею

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework