Вже наступного року в Міністерстві соціальної політики України пообіцяли виділити Житомиру 10‒15 мільйонів гривень на створення «Прозорих офісів»

  Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин на двадцять дев’ятій сесії Житомирської міської ради, котра відбулася у четвер, 7 грудня. На пленарному засіданні місцеві депутати розглянули ряд важливих питань. Серед них був і проект рішення «Про створення Центрів надання соціальних послуг у форматі “Прозорий офіс” ».

 

  Під час обговорення цього питання, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначив: «На цей рік ми маємо субвенцію у розмірі 8 мільйонів гривень від Міністерства соціальної політики України. Не так давно, місяць тому, коли міністр соціальної політики України Андрій Рева був у Житомирі, то пообіцяв підтримку й на наступний рік. Це буде десь 10‒15 мільйонів гривень на створення цих “Прозорих офісів” для міста Житомира.  Нам потрібно прийняти цей проект рішення, щоб Кабмін прийняв. Є для цього рішення свої постанови».

  «Шановний Сергіє Івановичу, шановні колеги та усі присутні, безумовно, цей проект рішення потрібно підтримати. Але на майбутні рішення прошу зважити на те, що у нас можуть виникнути складнощі з використанням цих коштів. Адже ці приміщення, де будуть організовані “Прозорі офіси”, перебувають в обласній комунальній власності і фінансувати їх з міського бюджету можливо, але це було б недоцільно», — зауважила Наталія Леонченко, депутат Житомирської міської ради.

  Читайте також: Житомирські депутати прийняли рішення надати згоду на придбання у комунальну власність об’єктів нерухомого майна, серед яких є і ДБСТ

  Сергій Сухомлин з цим погодився, сказавши: «Звісно ж, це було б неправильно. Тому ми ведемо перемовини про передачу цих об’єктів на баланс Житомира. Там, до речі, ще є пенсійний фонд, виконавча служба. Нині вони вже отримали кошти для того, аби в наступному році вже добудувати пенсійний фонд на вулиці Вітрука, якщо не помиляюся. Я думаю, що з нашими обласними радою та адміністрацією нам вдасться домовитися про передачу цих об’єктів на баланс нашого міста. Ставлю це питання на голосування “в цілому″». І вже після цього депутати перейшли до голосування і прийняли це рішення.

  Варто зазначити, що цього дня на пленарному засіданні місцеві народні обранці також прийняли рішення щодо внесення змін до міських цільових програм: Програми соціального захисту населення на 2016-2020 роки; Програми розвитку освіти міста Житомира на період 2016-2018 років; Комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей м. Житомира на 2016-2018 рр. та ін.

  Читайте також: У Житомирі вдруге відбулися змагання з волейболу, присвячені пам’яті воїна ЗСУ, випускника ЖНАЕУ Дмитра Ільницького. ФОТО

  На двадцять дев’ятій (позачерговій) сесії міськради житомирські депутати також підтримали проект рішення про виключення розділу 5 «Повноваження у сфері соціального захисту населення» з рішення міської ради від 25.02.2003 №160 «Про визначення обсягів і меж повноважень Богунської та Корольовської районних рад у м. Житомирі та їх виконавчих органів» за умови надання згоди Богунською та Корольовською районними радами у м. Житомирі. Прийняте рішення сприятиме створенню передумов для функціонування центрів надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс». «Прозорий офіс» є спільним проектом Міністерства соціальної політики України та міської влади, який здійснюватиметься шляхом співфінансування витрат. Завдяки реалізації даного проекту буде підвищено якість та швидкість надання соціальних послуг населенню міста. Враховуючи значимість даного проекту для громади міста, депутати підтримали ініціативу депутата Юрія Мойсеєва щодо звернення до депутатів Богунської та Корольовської районних рад про надання згоди депутатами на зміну обсягу повноважень у сфері соціального захисту населення.

  Нагадаємо, що під час цього ж пленарного засідання депутати виділити грошову допомогу родині загиблого в АТО снайпера Максима Перепелиці в розмірі 50 тисяч гривень, 150 тисяч гривень — людям, у будинку яких 25 листопада згорів дах, та родині загиблого «кіборга» 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Дмитра Ільницького, де його мама нещодавно народила трійню, — 30 тисяч гривень.

  Сергій Сухомлин під час сесії повідомив, що Житомир найближчим часом отримає близько 20 мільйонів гривень медичної субвенції. За його ж словами, у той самий час близько 82 мільйонів гривень не вистачає медичній галузі Житомира у наступному році. Також на 2018 рік існує недостатність коштів на освітню галузь, що становить близько 84 мільйонів гривень. Саме тому під час сьогоднішнього пленарного засідання депутати Житомирської міської ради одноголосно підтримали ініціативу Олександра Величка, депутата міськради, щодо направлення звернення від депутатського корпусу Житомирської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про збільшення розмірів освітньої та медичної субвенцій.


Фото із сайту Житомирської міської ради

  Читайте також: Він був справжнім патріотом своєї країни: у Житомирі відбулася церемонія прощання з молодшим сержантом 95-ї бригади Максимом Перепелицею

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework