У Баранівській ОТГ планують залучати понад 2 тисячі туристів щороку

  12 квітня команда журналістів із Житомира відвідала Баранівську об’єднану громаду в рамках прес-туру «Бренд громади – перспектива розвитку територій», який організовує Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном.

   Баранівська ОТГ за три роки існування спромоглась досягти значних успіхів у модернізації соціальної інфраструктури та у розвитку місцевої економіки. Саме ці успіхи та досвід їх досягнення команда громади показувала журналістам.

  «Складно було переконати людей, що ремонт дороги можна відкласти заради підтримки місцевих підприємств, адже саме місцеві підприємства генерують податки на ремонт цієї дороги. У нас сьогодні є земля, є чиста екологія, є талановиті фахівці і ми формуємо органічний кластер сільськогосподарського виробництва, який буде наповнювати бюджет», - переконував Анатолій Душко, голова Баранівської ОТГ.

  Журналістам презентували не лише ключові напрацювання по проектам громади, а й плани розвитку та підприємства. Зокрема команда журналістів побувала на заводі «Organic milk», який є першим в Україні органічним молокозаводом, сертифікованим за стандартами ЄС, на якому працює 140 працівників. Компанія має повний завершений цикл виробництва від вирощування кормів, утримання поголів’я м’ясо-молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання.

   «У січні цього року ми підписали меморандум про співпрацю із управлінням агропромислового розвитку Житомирської ОДА та ЖНАЕУ для підтримки та розвитку органічного кластеру виробництва. Підтримавши бізнес та талановитих фахівців ми отримаємо зростання місцевої економіки», - розповіла Оксана Загорська, заступник голови Баранівської ОТГ.

  Крім того журналісти відвідали музей народного побуту у селі Полянки «Поліська хата». Цей об’єкт, поряд із низкою інших музеїв та пам’яток, які є в громаді, стане в основі розвитку туристичного бізнесу та інфраструктури в громаді.

  Крім того у проектах, які готують в рамках реалізації Стратегії розвитку передбаченні індикатори успішності, зокрема залучення не менше 2 тисяч туристів щороку.

n 1304182 1

n 1304182 1

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework