Найбагатші та найбідніші депутати Житомирщини

  Депутат від "Народної партії" та довірена особа Януковича Дідківський вклав до статутного капіталу агрофірми 230 млн грн. Статки депутатки від БПП Костюшко за рік зросли майже на 10 млн грн. 

 

  Депутат від "Радикальної партії" Смичок з доходів показав лише аліменти, які отримує дружина він колишнього чоловіка. "Свободівець" Бовсуновський зізнався, що проживає за рахунок неофіційного доходу, який не оподатковується.

  Найбагатша за статками депутатка з партії "Батьківщина" екс-нардепка  Анжеліка Лабунська.

n 07061816

  Як відомо, Лабунська брала участь у виборах до Верховної Ради у 2014 році як самовисуванка й має третій результат. Її відрив від переможця склав 6 тисяч голосів.

  Я очолюю Житомирську обласну партію "Батьківщина", яке рішення прийме партія, те направлення, яке вона мені доручить, будемо виконувати. Прийде час - будемо визначатись. Але точно осторонь я не буду", - каже Лабунська про те, чи буде брати участь у виборах 2019 року.

  Депутатка задекларувала майже 260 млн грн. Частина коштів - це акції та вклади в корпоративні права в Юридичній компанії Еф.Сі.Лекс, адвокатському об’єднанні "ЕКВІТІ" та Бізнес-Центрі "Смородина", якими володіє чоловік депутатки. Усі ці фірми зареєстровані в Києві.

  Решта коштів - це готівка в різних валютах та вклади в банку "Фінанси та кредит", де депутатка працювала з 1996 по 2002 рік та ПАТ "Укргазбанк".

  Проживає депутатка в селі Нові Петрівці Вишгородського району, поряд із маєтком Януковича.

  Більше 240 млн грн заощадив депутат від "Народної партії", власник приватної агрофірми "Єрчики", Володимир Дідківський. Як відомо, депутат був довіреною особою Януковича на виборах у 2004 році.

  Майже вся сума, 230 млн грн, - це вклад до статутного капіталу агрофірми. Ще 10 млн грн депутат вклав до статутного капіталу Фермерського господарства "Дівоол". Майже 13 тис. євро Дідківський тримає на рахунках у банках, але не вказує, в яких саме.

  Однопартієць Дідківського депутат Олександр Ющенко заощадив майже 34 млн грн. Усі ці кошти депутат вклав у підприємства. 30 млн грн - це вклад депутата в ПП "Меблева фабрика "Мірт", 3 млн грн депутат вклав в ПП "Галекс- Агро", майже півмільйона гривень - в ТОВ "Органічний м’ясний продукт", 300 тис. грн - в ТОВ "Мисливський-рибальський клуб "Рись" та 550 грн в ТОВ "Івашківка".

  Інших грошових активів депутат не задекларував.

  Депутатка від БПП Ірина Костюшко збільшила свої статки майже на 10 млн грн, у порівнянні з минулорічною декларацією. Вона заощадила майже 26,5 млн грн. Це готівкові кошти, кошти на банківських рахунках та частка в 16 підприємствах, відсоток в 12-х з яких має чоловік депутатки - депутат Київради від БПП Олег Костюшко.

  Замикає п’ятірку найбагатших депутатів ради за статками комерційний директор  ПП "Проммаркет Океан" "батьківщинівець" Володимир Кропивницький. Він заощадив більше 5-ти млн грн.

  Найбільші доходи в представників "Батьківщини" та БПП

n 07061816 1

  Лідирує в ТОП-5 найбільших доходів з заробітком більше 35 млн грн депутатка Анжеліка Лабунська, яка очолила ТОП-5 найбагатших депутатів Житомирської облради за статками.

  Її дохід - це кошти від підприємницької діяльності Лабунської та її чоловіка, а також отримані відсотки в банках. 10 тис. грн Лабунська отримала за викладацьку діяльність у Житомирському національному агроекологічному університеті.

  Однопартієць Лабунської депутат Ігор Ходак за рік заробив 3,3 млн грн. Це заробітна плата депутата та його дружини у ТОВ "Вівад09", дохід від заняття підприємницькою діяльністю, 1,5 млн грн кредиту, взятого в ПАТ "Креді Агріколь Банк" та подарунок у негрошовій формі.

  Депутатка від БПП Ірина Костюшко, яка в раді очолює земельну комісію, показала дохід понад 6 млн грн. Майже 5 млн грн - це дохід депутатки від підприємницької діяльності. Жінка також задекларувала подарунок у негрошовій формі, який отримав її чоловік, вартістю біля 800 тис. грн. Також чоловік депутатки Олег Костюшко отримав 900 тис. грн поворотної фінансової допомоги.

  Близько 4 млн грн доходу задекларував депутат від БПП Сергій ДинякПорівняно з минулорічною декларацією, Диняк збільшив свій дохід майже вдвічі. Майже усі ці кошти - це заробітна плата, отримана депутатом у ТОВ "Юнігран", де він працює генеральним директором. Підприємство займається виробництвом щебневої продукції.

  Понад 3,5 млн грн. заробив однопартієць Диняка Анатолій Подік. У порівнянні з минулим роком, доходи в декларації депутата зросли на мільйон гривень. Майже усі ці кошти - це дохід депутата від заняття підприємницькою діяльністю. Як відомо, фірма Подіка займається будівництвом та ремонтними роботами.

  Депутат розповідає, що у 2017 році були вигідні замовлення:

  Я просто працюю. На пенсії і працюю. Були замовлення на ремонтні роботи, проекти. Також займаюся наданням транспортних послуг".

  Найбідніші депутати зі "Свободи" та "Радикальної партії"

n 07061816 2

  З доходів за 2017 рік "свободівець" Юрій Бовсуновський, який входить в раді до бюджетної комісії, показав лише подарунок у негрошовій формі, вартістю 650 грн. За що живуть депутат із дружиною, не зрозуміло.

  Бовсуновський не має не лише доходів, а й заощаджень.

  Журналісти поцікавилися, за що депутат обслуговує автомобіль Тойота Прадо, будинок та дві квартири у Житомирі, які вказані в його декларації.

  Депутат зізнався, що працює неофіційно й отримує неофіційний дохід, за рахунок якого живе, а офіційного доходу дружини в декларації не вказав:

  Цей автомобіль куплений, скажем, ще до того, як я став депутатом обласної ради. Він дійсно зареєстрований на дружину, я користуюсь ним, я не відмовляюсь, що це дружина купила. Дружина в мене офіційно працює. Я теж працюю, але я працюю не офіційно. Маю 20 років стажу. Я звільнився з роботи і працюю неофіційно. І тому, якщо людина працює неофіційно, то відповідно так".

  Зауважимо, що депутат, який отримує неофіційно доходи їх не оподатковує, відповідно не є платником податків у місцевий бюджет. При цьому він вважає, що має право розподіляти податки мешканців Житомирської області.

  Депутат від "Радикальної партії" Ілля Смичок у розділі про доходи вказав лише аліменти, які отримує його дружина від першого чоловіка. Проте суму аліментів не вказав, зазначивши, що дружина не надала інформації. Хоча на офіційному сайті Житомирської облради вказано, що Смичок підприємець, свої доходи від заняття підприємницькою діяльністю він не вказав.

  У мене все вказано чітко. Є кошти, які вказані в мене, зароблені протягом всього мого життя. Що стосується доходів, да, дійсно, я прикрив поки що, у зв’язку з тією ситуацією, підприємницьку діяльність і ті залишки коштів, які в мене були накопичені, вони в декларації зменшені. Там все в мене чітко вказано. На минулий рік була одна сума, на цей рік, у зв’язку з тим, що не було прибутків, я жив за рахунок тих заощаджень, які в мене були протягом мого життя", - розповідає журналістам Смичок.

  За словами депутата, нині в Україні не рентабельно займатися переробкою зернових культур та купівлею-продажем продуктів харчування.

  Однопартієць Смичка депутат Павло Чернявський, який так само як і його колега на сайті ради значиться підприємцем, не задекларував жодного офіційного доходу.

  Я ніколи, десь з 95-го року не працював держслужбовцем, ніколи я не отримував заробітну плату, ні в кого нічого я не крав. Щоб ви собі зрозуміли, я простий кугут, в мене є дача, яку я ще в 98-му році взяв. Я весь час якийсь підприємець, стараюся щось десь робити то там, то там. От я продав у позаминулому році машину з різницею у 12 тисяч доларів і от за ці гроші я живу”, - розповідає Чернявський.

  Депутат додає:

  Мені 61 рік, щоб ви зрозуміли, у мене семеро внуків, що іще? Я приватний підприємець, але доходу нема, то що я можу зробити? У мене була охоронна фірма, був момент, що охороняли, тепер не охороняється нічого. Зараз там є фірма, в минулому році її перереєстрували й почали працювати але доходу ще такого нема ніякого. Люди виїжджають, робочої сили нема, нічого нема".

Олена Жежера, журналістка ЧЕСНО, ГО ЦентрUA

Джерело: chesno.org

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework