Новоград-Волинську міську раду оштрафують за невиконання рішення суду у «справі Пономаренко»

  Така інформація прозвучала під час пленарного засідання 29-ї сесії міської ради 20 грудня. Як зазначив міський голова Віктор Весельський, є припис від виконавчої служби про негайне виконання рішення суду щодо поновлення депутата міської ради Олени Пономаренко на посаді секретаря міської ради.

   За невиконання рішення суду міська рада має сплатити на користь держави штраф у сумі 5100 грн, - про це повідомляє zvyagel.com.ua.

  У ході дебатів навколо цього питання депутат Андрій Рассадін зауважив, що потрібно виконати рішення суду. Чим припинити нарахування Олені Пономаренко двох зарплат — на її діючій посаді в департаменті праці та соцзахисту населення та на посаді секретаря міської ради, з якої, відповідно до судового рішення, її незаконно звільнили. До того ж, депутат Рассадін нагадав депутатам, що Олена Пономаренко має намір добровільно скласти повноваження секретаря міської ради щойно буде виконано рішення суду. Зі свого боку діючий секретар міської ради Василь Остапчук зауважив, що подана апеляція на рішення суду у «справі Пономаренко», яка прийнята до уваги. Тому потрібно дочекатися остаточного вирішення судових спорів. Тож, рішення про включення цього питання до порядку денного набрало лише 8 голосів «за», чого виявилося недостатньо. Історія триває…

  Одноголосно, 25 голосами «за», депутати ухвалили програму соціальної підтримки учасників АТО, зокрема, родин загиблих військовослужбовців. Відповідно до одного з довключених пунктів цієї програми, у 2019 році сім’ї загиблих учасників АТО отримуватимуть компенсацію в розмірі 50% оплати за комунальні послуги в межах затверджених норм. Заступник міського голови, доповідач із цього питання Оксана Гвозденко, зазначила, що йдеться орієнтовно про 500 тисяч гривень із міського бюджету.

  Як розповіла у розмові з кореспондентом «Звягеля» вдова загиблого військовослужбовця, для її сім’ї, за підрахунками станом на листопад цього року, компенсація в опалювальний період складе близько тисячі гривень на місяць.

  Депутати практично без дебатів затвердили програму соціально-економічного розвитку міста Новограда-Волинського на 2019 рік. Як відзначив доповідач, перший заступник міського голови Сергій Колотов, при формуванні програми всі початкові пропозиції разом потягли аж на 400 млн. грн. Втім, зрозуміло, що такі видатки міський бюджет собі дозволити не може. Тому зупинилися на пріоритетах по кожній галузі, а в грошовому еквіваленті — на 72,9 млн. грн. Серед найголовніших об’єктів включили продовження будівництва хірургічного корпусу, полігону твердих побутових відходів, розробку проектно-кошторисної документації на фізкультурно-оздоровчий комплекс, розробку аналогічних документів на Школу мистецтв, будівництво водогону та каналізації, ремонт доріг і тротуарів. Сергій Колотов назвав нинішню програму найбільш оптимальною за останні роки. У підсумку це рішення зібрало 20 голосів підтримки й було ухвалено.

  Враховуючи відсутність на пленарному засідання депутата Віталія Бойчука, депутати зняли з розгляду його заяву про дострокове припинення повноважень депутата міської ради за власним бажанням.

  Міський голова Віктор Весельський проінформував присутніх про зміни у складі депутатської групи з питань захисту інтересів громадян міста. Відтепер ця група налічує дев’ять депутатів: Ю.Б.Новиченко (керівник групи), С.В.Крапівницька, А.В.Войтович, О.В.Кармазін, М.С.Павловський, О.А.Палецький, С.В.Хапчук, К.В.Шнайдер, І.Г.Юшманов.

  Також міський голова зачитав заяву депутата Віталія Якубова про вихід із фракції партії «Укроп». В.О.Якубов став позафракційним депутатом.

  Віктор Весельський зробив декілька заяв. Зокрема, що завершено аудит Водоканалу, висновки аудиторської фірми кожному депутату будуть розіслані в електронному вигляді. Закрито розгляд справи навколо «Прозорого офісу». «Я вчора доповів про це міністру. Рухаємось далі», — додав міський голова. Також він зазначив, що натомість відкрито справу щодо забудовника, який три роки будував другу чергу полігону твердих побутових відходів і так і недобудував. Віктор Весельський зазначив, що в цьому питанні є підтримка прокуратури.

  Щодо полігону ТПВ, то міський голова наголосив, щоб записали протокольно наступне: «Із 1 січня 2019 року персональну відповідальність за функціонування полігону ТПВ нестиме управління ЖКГ міської ради на чолі з О.В.Богданчуком». І закликав Богданчука вже зараз вжити всіх заходів, щоб «1 січня не доводилося скликати надзвичайну комісію».

  Відзначимо також, що минулої п’ятниці, за ініціативи групи депутатів міської ради, було скликано позачергову сесію, на яку було винесено питання про дострокове припинення повноважень міського голови Віктора Весельського. Таке рішення депутати намагалися ухвалити після того, як раніше вже визнали звіт міського голови за рік роботи незадовільним та висловили йому недовіру (про аргументи групи депутатів неодноразово йшлося в публікаціях у попередніх номерах «Звягеля»). Але за підсумками таємного голосування назбиралося лише 20 голосів, тоді як для дострокового припинення повноважень міського голови потрібні голоси двох третин ради — тобто, 23.

Олег Брюханов
Фото Сергія Щурука

 

Последнее изменение Среда, 26/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework