ОДА заплатила 2 мільйона з держбюджету за зустріч з Порошенком під час виборів

  Житомирська облдержадміністрація заплатила 2,2 млн грн. бюджетних коштів на організацію зустрічі з кандидатом в президенти Петром Порошенком, яка відбулася 11 березня.

 

  Про це пишуть Наші гроші, з посиланням на матеріал видання «20 хвилин. Житомир» та дані «Прозорро».

  11 березня у Житомирі відбулася Рада регіонального розвитку з Порошенком, на якій місцеві політики, у тому числі і мер Житомира Сергій Сухомлин, активно агітували за Порошенка, як за кандидата в президенти України.

  Учасниками зібрання 11 березня стали, в основному, бюджетники, доставлені з різних районів області спеціально замовленими автобусами. Транспорт на час заходу зняли з рейсових маршрутів перевізника ПП «Рім-Богдан» Богдана Рисіча. 12 лютого з ним виборчий фонд Порошенка уклав угоду на «транспортні послуги для реалізації заходів передвиборчої агітації» за 739 тис грн. Крім того, в фінансовому звіті виборчого фонду Порошенка йдеться про укладені угоди з телеканалами «Прямий» і «5 канал» та місцевим «Ск-1». На цьому витрати з президентського фонду завершуються.

  З початку Житомирська ОДА заперечувала про будь-які витрати на проведення Ради регіонального розвитку. У відповіді на запит керівник департаменту фінансів області Леонід Мініч запевнив, що департамент не володіє інформацією про обсяги фінансування заходу з облбюджету чи інших джерел. Керівник апарату області Олексій Шатило взагалі запевнив, що кошти облдержадміністрацією на проведення Ради регіонального розвитку не виділялись.

  Насправді кошти на організацію заходу сплачувало одразу два підрозділи Житомирської ОДА. 11 березня Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики уклав договір з підприємцем Юрієм Стецюком, який зобов’язався надати в оренду 3 тис стільців, 130 столів та 2 виїзні гардероби. Перелічене обладнання необхідне для проведення Ради регіонального розвитку 11 березня на території «Кромберг енд Шуберт Україна ЖУ». Одноденні послуги оцінили в 194 тис грн.

  Зі Стецюком також без тендеру уклали ще три угоди: з оренди біотуалетів, систем кондиціонування та облаштування приміщення заходу. Сума договорів 30 тис грн., 13 тис грн. та 199 тис грн. відповідно. Згідно з останнім договором підприємець мав облаштувати приміщення заходу 1200 кв м подіумного настилу в приміщенні заводу «Кромберг енд Шуберт».

  Сума витрат по викладанню покриття склала близько 400 тис грн., а це означає, що слід проводити відкриті торги. Щоб обійти вимоги законодавства та не проводи їх, суму розділили між двома підприємцями і уклади прямі угоди.

  На оплату послуг з організації заходу з Пономарьовою укладають угоду. Місце та дата проведення відповідають проведеній Раді регіонального розвитку. Але в тексті зазначається, що послуги надаються з організації наради з «Розвитку малого і середнього бізнесу Житомирщини та презентацією успішних бізнес проектів». Про такий захід ніхто нічого в приміщенні заводу не чув. І сама Пономарьова на своєму профілі в соцмережі викладає фото на Раді регіонального розвитку. Поряд з нею стоїть ще один підрядник – Руслан Сидорець. З ним департамент економіки уклав 11 угод на виготовлення блокнотів, ручок з логотипом, бейджів, програм заходу, паперових пакетів, брошур та папок на 333 тис грн.

  Не забули про банери та екран для заходу. За 21 банер сплатили 75 тис грн. Товариству «Платформа» послуги технічного супроводження відеоекраном обійшлися в 76 тис грн. Придбали також презентаційні книги «Житомирщина: Фотоальбом», за які двічі сплатили Жанні Харчук. Спочатку 7 березня замовили книг на 169 тис грн., а 11 березня – ще на 49 тис грн. Правда, з опитаних на заході учасників ніхто її не побачив.

  Не бачили також і 3 тис флеш накопичувачі, придбані напередодні заходу департаментом в приватного підприємця. З бюджету облдержадміністрації на їх закупівлю витратили 250 тис грн.

  Крім того, в квітні на сайті публічних закупівель з’явилися одразу ж декілька договорів, укладених управлінням культури області. В них фігурують всі ті самі постачальники, які також виконують послуги для проведення 11 березня Ради регіонального розвитку. До того ж повністю ті самі послуги. Зокрема, Стецюк за 198 тис грн. облаштовує 1300 кв м приміщення подіумним настилом. Пономарьова за 45 тис грн. застеляє 850 кв м виставковим ковроліном. У ТОВ «Платформа» замовляється встановлення 10 світлодіодних екранів за 199 тис грн. Тепер загальний кошторис зріс до 2,2 млн грн., сплачених різними підрозділами Житомирської ОДА тим самим виконавцям.

ФОТО: antikor.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework