Не поділили День села: на Житомирщині стався конфлікт між представниками фонду Пашинського та організаторами свята

  В Ушомирській об'єднаній територіальній громаді (ОВО №64, м. Коростень) Житомирської області 16 червня під час святкування Дня села стався конфлікт між представниками Благодійного фонду Сергія Пашинського,  та організаторами свята, яке проходило за підтримки чинного нардепа та кандидата Володимира Арешонкова.

   Представники фонду, власником якого є  ймовірний кандидат в депутати Сергій Пашинський, кажуть, що їх волонтерів не пустили на святкування і не дали можливості виступити перед громадою. Голова ОТГ таку інформацію спростовує, - повідомляє ОПОРА.

  Публікація про інцидент 16 червня  з'явилася в групі «Мій Коростень» в мережі Facebook.

  «...16 червня Ушомир святкував день села, але діти і старші мешканці села не отримали подарунків. Чому? Бо "місцевий князьок" Володимир Петренко і БППшник Володимир Арешонков не пустили волонтерів Благодійного фонду Сергія Пашинського на свято…Голова Ушомирської ОТГ Людмила Мала відмовилась дати мікрофон волонтеру Благодійного фонду Дмитру Кутишенку, коли він хотів привітати ушомирян. І додала: на це все потрібен дозвіл Петренка. Як зазначив волонтер Благодійного фонду Сергія Пашинського Дмитро Кутишенко, Фонд планував подарувати дітям морозиво та солодку воду, а усім мешканцям Ушомира - величезний торт»,  – йдеться у дописі.

  Під публікацією – понад 100 коментарів, в яких люди висловлюють різні точки зору з приводу інциденту.

  Голова Ушомирської об'єднаної територіальної громади Людмила Мала у коментарі ОПОРІ 18 червня розповіла: «Ми готували це свято заздалегідь. Щороку, скільки вже в нас громада об'єднана, всі свята, які відбуваються, генеральним спонсором є компанія UPG і за підтримки народного депутата Арешонкова. Там ще одні земельники-аграрії в нас партнерами виступають. Все було погоджено з артистами. За два дні до свята мені дзвонить цей Діма і питає чи буде свято. Я кажу, Діма, я тебе прошу, тільки не роздавай гречку. Починається свято, тут приходить Діма, і каже про це морозиво, у нас вже було заплановане морозиво від UPG, наперед це все було погоджено. Від Арешонкова була фінансова підтримка, вони Цибульську запросили.  Ми побачили той торт від фонду. Я йому кажу, Діма, почекай зараз в сценарій включу, ми вписували туди гостей з ОТГ. Тут підходить Петренко, що він йому сказав я не знаю. Але я йому не сказала, що не даю слово. Вони це морозиво роздавали, ходили в рекламному одязі, той торт ділили, вони себе почували повноцінними учасниками. І тут вони пишуть, що Арешонков і Петренко зіпсували свято. У нас такий шикарний захід був, а оця політика нам все зіпсувала», – зазначила Людмила Мала.

  Дмитро Кутишенко, представник Благодійного фонду Сергія Пашинського, 18 червня у телефонній розмові  повідомив ОПОРІ, що інформацію про інцидент нададуть лише через запит. «Я хочу попросити вас, щоб ви зробили нам запит офіційно на благодійний фонд і ми вам все розкажемо, все надамо. Якщо сьогодні напишете, сьогодні і надамо відповідь», – зазначив Дмитро Кутишенко.

  18 червня ОПОРА надіслала  на електронну адресу фонду офіційний запит з проханням прокоментувати ситуацію. Станом на 18.00 , 19 червня, відповіді не отримали. Про подальший розвиток подій та наданий коментар представників фонду повідомимо, як тільки отримаємо відповідь на запит.

  На своїй сторінці в мережі Facebook, Володимир Арешонков, який вже зареєстрований кандидатом в народні депутати 17 червня опублікував допис з фото звітом з святкування Дня села в Ушомирі.  «16 червня з нагоди Дня Ушомирської ОТГ відбулося чудове свято під назвою "В громаді сила - ми нація єдина". Ушомирська громада – це приклад позитивних змін, які можливі за умови наявності в очільника трьох складових: ініціативність, бажання, вміння.  На урочистостях привітав всіх жителів громади з чудовим святом та відзначив учнів загальноосвітніх закладів, які стали призерами Всеукраїнських предметних олімпіад, та родини, які є взірцем і прикладом для наслідування», – йдеться у дописі.

  15 червня на своїй сторінці чинного нардепа з’явилась інформація про те, що Володимир Арешонков вже зареєстрований кандидатом в депутати. Такі дані є і на сайті Центральної виборчої комісії, де зазначено, що Арешонков балотується як само висуванець в одномандатному виборчому окрузі №64 (м. Коростень)

  Відповідно до частини 1 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

  У пункті 7 та 8 частини 2 статті 68 Закону зазначено, що передвиборна агітація може проводитися у таких формах: проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати, а також оприлюднення інформації про таку підтримку; 8) публічні заклики голосувати за або не голосувати за партію - суб'єкта виборчого процесу, кандидата у депутати або публічні оцінки діяльності цих партій чи кандидатів у депутати.

  Відповідно до частини 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework