Олександр Окоча: «Це, мабуть, у мешканців села Левків у крові — ми завжди і в усьому прагнемо бути першими!»

  ФК «Левків» (с. Левків) — гордість села, команда, яка є гідним прикладом для наслідування і показує, яким повинен бути справжній, видовищний футбол. Вже багато років команда, що колись називалася «Промінь», а нині — «Левків» демонструє свої лідерські якості, спортивний дух, регулярно посідаючи високі сходинки у турнірних таблицях.

  Ось і у матчі, де 2 липня зійшлися два лідери Вищої ліги Житомирського району з футболу — ФК «Танкіст» (смт. Новогуйвинське) та ФК «Левків» — з рахунком 2:3 перемогла команда із села Левків. Про свої враження від гри, про місцевий футбольний клуб, а також про розвиток футболу й спорту загалом у своєму селі нам розповів Олександр Окоча, голова Левківської сільської ради.

  Як розповідає пан Олександр: «Спорт завжди був присутній у моєму житті. Кажуть, що колишніх спортсменів не буває. Це дійсно так. Свого часу я займався і багатоборством, і грав у футбол за команду села Левків, яка колись називалася «Промінь», а сьогодні — ФК «Левків». Коли я став сільським головою у с. Левків, то хотів, щоб  у нашому селі розвивався спорт і відродився футбол. Хочу зазначити, що нині ми вже починаємо обмірковувати те, щоб вкласти кошти у реконструкцію стадіону в с. Левків, аби він став більш сучасним. Зокрема, зробимо гарні трибуни, оновимо футбольне поле тощо. До речі, у селі Калинівка ми вже зробили дуже гарний стадіон, на черзі — оновлення футбольного поля в с. Левків. Розвиток футболу у нашому селі стоїть далеко не останньому місці в списку таких важливих для с. Левків питань, як ремонт доріг, благоустрій села тощо.     

Левків, футбол

  Якщо говорити не лише про футбол, варто зазначити, що у нашому селі Левків майже 70 учасників АТО, серед них — три загиблих у зоні АТО: Олексій Шевченко, Олександр Книш та Олександр Шахрай. Одного із мешканців села — Божка Василя Миколайовича — навіть удостоєно почесним званням «Герой України». Також гордістю села є Олексій Остапчук. Він — «Майстер спорту міжнародного класу» із гирьового спорту, брав участь у чемпіонаті світу. Нам є чим пишатися!».

  Змагання «Найкраще спортивне село України»

  — Левків — взагалі дуже спортивне село. П’ять разів, за останніх декілька років, ми виступали на змаганнях «Найкраще спортивне село України». Це, практично, першість України в усіх видах спорту. Вважаю, що це чудовий показник. Лише минулого року село Левків пропустило змагання, а до того ми регулярно брали у них участь. Серед усіх учасників, із 24 областей України, ми завжди залишалися на лідерських позиціях. Зокрема, брали участь у всеукраїнських змаганнях, виборюючи звання «Найкраще спортивне село України» в м. Ворохта, та м. Вінниця.    

  Гарний приклад для наслідування

  — Футбол — це один із наймасовіших і найпопулярніших видів спорту. Мені завжди дуже приємно бачити, як багато людей приходить на матчі, що відбуваються на нашому стадіоні.  Це дуже гарний приклад для наслідування іншим селам, адже потрібно популяризувати спорт серед односельчан, особливо серед дітей та молоді. Не може не радувати, що ФК «Левків» з кожним роком все більше прогресує. У цьому велика заслуга і футболістів нашої місцевої команди, які прагнуть перемагати, розвиватися, і наших вболівальників. Варто відмітити, що і на домашніх, і на виїзних матчах ФК «Левків» підтримують дуже багато фанатів.

 Три роки тому в Житомирському районі грали аж три команди сіл сільської ради: тодішній ФК «Промінь» (с. Левків), ФК «Калинівка» (с. Калинівка) та ФК «Хімік» (с. Клітчин). А зараз грають лише дві з них, а саме: ФК «Левків» — у Вищій лізі Житомирського району з футболу, а також ФК «Хімік» — у другій лізі Житомирського району з футболу».

  Продовжуючи традиції ФК «Промінь»

  — Особисто я пам’ятаю, що вже у 1980-х роках у нашому селі Левків вже був створений футбольний клуб «Промінь». Будучи студентом, а також після повернення з армії, я й сам грав у цій команді. Хочу відмітити, що традиції ФК «Промінь» не змінюються і у теперішній команді «Левків». То також була команда, що активно та регулярно брала участь в різних чемпіонатах Житомирського району з футболу. Лише кілька разів футбольний клуб пропускав змагання. Наш місцевий футбольний клуб поступово будувався, міцнів, розвивався, поповнювався молодими, енергійними, талановитими гравцями. І, як бачимо, оновлена команда ФК «Левків» продовжує грати і до сьогодні. Вона стабільно йде у трійці лідерів. А у цьому році команда поповнилася новими, молодими гравцями, демонструє зіграність, показує чудову, видовищну гру. Те, що у футбольному клубі з’являються нові спортсмени, не може не радувати, адже варто популяризувати спорт серед молоді. Сьогодні тренери навчають майбутнє покоління спортсменів, яке вже завтра передаватиме набуті знання своїм вихованцям.

  Сьогодні я вже навіть не уявляю ФК «Левків» без капітана команди — Олександра Ганька. Разом із тренером Михайлом Вечерею він підбирає гравців, визначає, як їх розставити, керує тренувальним і робочим процесом, скеровує футбольний клуб у правильне спортивне русло. Відмічу, що ці люди добре обізнані у такому виді спорту, як футбол.

  Налаштовуватися лише на перемогу 

  — ФК «Левків» навіть не обмірковує такі варіанти, що буде другим, третім, чи четвертим на змаганнях — команда налаштовується лише на перемогу, лише на першу сходинку у турнірній таблиці. По-іншому й бути не може. У нашої команди, у вболівальників дуже великий спортивний дух. Це, мабуть, у мешканців села Левків у крові — ми завжди і в усьому прагнемо бути першими (посміхається)! Зокрема, це стосується і футболу, й інших видів спорту.

  Участь сільської ради в спортивному житті ФК «Левків»

  — З боку сільської ради ми підтримуємо місцевий футбольний клуб не лише морально, а й матеріально. Зокрема, сприяємо тому, щоб у команди була форма, футбольні м’ячі, спортивний інвентар, різні внески за участь у чемпіонаті району з футболу, оплата послуг арбітрів та медиків, які обслуговують матчі, транспорт для команди на виїзні матчі, які відбуваються у різних селах Житомирського району.

  Я бачу, як підвищується рівень команди, а це означає, що вона потребує ще більшої підтримки, ще більшого розвитку, у тому числі й фінансового. Можу запевнити, що сільська рада завжди йде на зустріч ФК «Левків»: усі рішення на наших сесіях, які стосуються місцевої футбольної команди, завжди позитивні, завжди на її користь. І я, і мої колеги із сільської ради чудово розуміємо, що потрібно сприяти розвитку нашого футбольного клубу, тож саме тому ми так голосуємо.

  Мені приємно бачити, що кошти вкладені у ФК «Левків» недаремно. Про це свідчать спортивні успіхи команди, а також те, як багато мешканців села Левків приходять у своєму селі на стадіон, щоб подивитися футбольні матчі , або ж і самим потренуватися. Це ж саме я можу сказати і про побудову у Левкові дитячого садочку. Коли ти бачиш щасливі, радісні обличчя діток, чуєш слова вдячності від їх батьків, то починаєш розуміти, що працюєш недаремно, і твоя праця приносить користь суспільству. І, відверто кажучи, це приносить справжнє задоволення! Хоча на все це йдуть і немаленькі кошти, але їх у жодному разі не можна шкодувати, бо вони призначені для того, щоб розвивати наше рідне село.

левків

  Матч VIІІ туру Вищої ліги Житомирського району з футболу: ФК «Левків» – ФК «Танкіст»

  — Звісно, бувають матчі, коли хочеться, щоб наша команда показала кращий результат, зіграла краще, але це одиничні випадки. Ми дуже задоволені і грою, і рівнем, і професійністю гравців ФК «Левків». Зокрема, пишаємося тим, як команда проявила себе у сьогоднішньому матчі, який відбувся 2 липня в смт. Новогуйвинське з місцевим футбольним клубом «Танкіст». Сьогодні на полі вирували справжні спортивні пристрасті. На цю гру приїхало дуже багато наших односельчан, аби підтримати свою улюблену команду — ФК «Левків». Якщо судити об’єктивно, сьогодні вирішувалася доля першого місця у Вищій лізі Житомирського району з футболу. Усі, небайдужі до футболу району люди, це розуміли, а особливо наш футбольний клуб та команда-суперник. Нам було цікаво, яким буде результат такого важливого матчу, адже під час попередніх футбольних ігор із ФК «Танкіст» нашій команді завжди чогось не вистачало для перемоги. А цього разу ФК «Левків» виклався на всі 100%, показав захоплюючу, цікаву гру, відпрацював на повну потужність. Результат: перемога нашої команди із рахунком 2:3.

  Дванадцятий гравець ФК «Левків»

  — У команді, безумовно, є дванадцятий гравець — наш глядач, вболівальник. Переконаний, що команда це також відчуває і розуміє, що на ній лежить велика відповідальність перед своїми фантами. Не було ще жодної гри, на якій би спортсменів  ФК «Левків» не підтримували їх вболівальники.

   Я хочу побажати нашій місцевій команді нових спортивних досягнень та багато перемог на своєму спортивному шляху. Також зичу футболістам, керівному складу ФК «Левків» продовжувати ту гарну тенденцію села — завжди бути першими, бути лідерами!

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

    

   

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework