Андрій Якімець: Ми пишаємося спортивними здобутками нашої команди та віримо, що у футбольного клубу попереду ще багато блискучих перемог!

  Минулого року, за ініціативи громадськості та сприяння небайдужих місцевих мешканців — Дмитра Романюка та Андрія Якімця, в селі Лука Житомирського району був створений футбольний клуб «Лука-Агро».

   За такий маленький термін існування команда досягнула значних успіхів: футбольний клуб виявився найкращим у Першій лізі Житомирського району з футболу, за підсумками минулого року, а вже у новому футбольному сезоні 2017-го посідає високі сходинки, блискуче граючи у Вищій лізі. Окрім того, ФК «Лука-Агро» дійшов до півфіналу в змаганнях за Кубок Житомирського району з футболу 2016 року. У чому ж секрет таких вражаючих результатів та як планує розвиватися команда в подальшому, ми дізнавалися у представників футбольного клубу — Дмитра Романюка та Андрія Якімця.    

  Як зізналися на початку розмови Дмитро та Андрій, футбольну команду вони створили задля того, щоб у їхньому рідному селі розвивався спорт, щоб односельчани, особливо діти та молодь, більше цікавилися спортом, любили футбол, а головне — вели активний, здоровий спосіб життя. Те, що команда у новому футбольному сезоні грає у своєму постійному складі, а також те, що на виїзні матчі з «Лука-Агро» постійно їздять їх віддані фанати, які вболівають за улюблену команду, свідчить лише про один факт: колектив футбольного клубу рухається у потрібному напрямку.

Лука-Агро

  Варто зазначити, що назву свого футбольного клубу колектив затвердив одразу ж. «“Лука Агро” — назва фермерського господарства, яким я керую. На ньому ми займаємося розведенням свиней і великої рогатої худоби. Порадившись усім колективом, ми вирішили, що саме назва “Лука Агро” підходить нашій команді найкраще», — розповідає Андрій Якімець.

  «У цьому сезоні від нашої команди заявлено 24 гравці, але з них стабільно грають лише 14. А все тому, що у нашій команді, на жаль, багато травмованих футболістів, які ще не повністю відновилися після травм і поки не можуть повернутися до ігор. Проблемою є й те, що нам катастрофічно бракує молодих гравців, які б хотіли навчатися у досвідченіших спортсменів, ставати гарними футболістами та розвивати свої навички гри у футбол. Ця проблема потребує серйозного втручання та обов’язкового вирішення.

  Значна частина наших гравців — це легіонери з місцевих футбольних клубів. Футболісти цих команд вже встигли пограти на обласному рівні, мають певний досвід і багато чого можуть навчити наших гравців. Ці спортсмени дуже допомагають нашій команді. Також слід відмітити футболістів-активістів з с. Лука, які постійно беруть участь у всіх аспектах повсякденного життя команди: готують футбольне поле, слідкують за футбольним інвентарем та всіляко підтримують команду. Серед них: Богдан Хлань, Роман Нечипоренко, Олександр Продащук.

  Вважаю, що досягнути таких результатів, які ми маємо сьогодні, нам допомогло те, що команда грає своїм постійним складом, серйозно налаштовується на кожну гру, відповідально ставиться до кожного матчу, постійно обговорює власні футбольні ігри та працює над слабкими сторонами своєї гри. Хоча наш футбольний клуб і має свої слабкі сторони, але ми розвиваємося, вдосконалюємося та робимо усе для того, аби позбавитися своїх недоліків. Також хочу наголосити, що в колективі нашої команди панує взаємоповага, підтримка, взаєморозуміння», — говорить Дмитро Романюк.

  У свою чергу, Андрій Якімець додає: «Наприклад, у матчі 7-го туру Вищої ліги ми зіграли в нічию з ФК “Чайка” (с. Глибочиця), бо, чесно кажучи, трішки розслабилися, недопрацювали. А вже у  матчі 8-го туру, який 25 червня відбувся у селі Тетерівка, наші футболісти виклалися на всі 100%, грали на повну міць та виграли у ФК “Дангард” з рахунком 2:3. Фінальні матчі ще попереду, тож у нас є ще всі шанси залишитися на верхівці турнірної таблиці. Зазначу, що за результатами ми зараз посідаємо четверте місце. У подальших іграх плануємо проявити увесь свій спортивний характер, показати себе якомога краще, щоб у підсумку залишитися в лідерах, або ж і взагалі стати переможцями Житомирського району. Це цілком реально, головне — докласти максимум зусиль. Ми налаштовані лише оптимістично!».

  Не можна не розповісти про двох людей, які є невід’ємною частиною ФК «Лука-Агро». Це люди, життя яких також напряму зв’язане із футболом, — Валерій Вахнюк та Олександр Дмитрук. Багато років тому ці чоловіки грали за ФК «Колос» (с. Лука), який свого часу демонстрував чудові результати. Сьогодні цим чоловікам вже майже по 50 років, але вони й досі можуть вийти на футбольне поле, як це було минулого року на футбольному турнірі серед ветеранів. Сьогодні Валерій та Олександр усіма силами допомагають команді, підтримують її. Зокрема, вони не пропускають матчі ФК «Лука-Агро», допомагають колективу команди доглядати за футбольним полем у с. Ліщин, на якому цей футбольний клуб приймає матчі, а також завжди дають цінні поради та мудрі настанови гравцям. «Якби у молодих спортсменів була хоча б частинка того запалу та енергії, яку мають Валерій та Олександр, то й молодь зараз би показувала значно кращі результати у футболі та й спорті загалом. До речі, навіть мій батько Сергій Романюк грав у ФК “Колос”», — акцентує Дмитро Романюк. 

  Важливим питанням, яке ми порушили в інтерв’ю, стало питання фінансового становища ФК «Лука-Агро». Говорячи про матеріальну складову, хочеться розповісти, що усі витрати повністю лягають на плечі команди. Зокрема, Андрій та Дмитро з усіх сил стараються зробити все для того, аби команда ні в чому не мала потреби. А цього року ще й Станишівська ОТГ допомогла футбольному клубу спортивним інвентарем та формою.

Лука-Агро

  «Дуже сподіваємося, що у нашої команди найближчим часом з’явиться спонсор, а також підтримка обласної федерації футболу, оскільки без належного фінансування футбольний клуб просто не зможе повноцінно функціонувати, розвиватися, а тим більше досягати високих результатів.

  Ми плануємо зробити в своєму селі власний стадіон. Для цього необхідна територія, яку ми власними силами готові облаштувати під футбольне поле. Але проблема в тому, що з якихось незрозумілих причин, Станишівська ОТГ не хоче давати на це дозвіл. А потрібно ж лише, щоб вона оформила у комунальну власність територію, на якій буде стадіон. Тільки й всього. Сподіваємося, що нам вдасться достукатися до громади, і вона врешті нас почує та піде нам на зустріч! Я вважаю, що ми не просимо багато. Тим більше, що робити поле ми будемо самі.

  Ось, наприклад, ми грали в селі Тетерівка. Приємно бачити, яке тут гарне поле, а ще й спортивний майданчик зі штучним покриттям поруч. У своєму селі ми також хочемо створити такий гарний стадіон, а в подальшому ще й спортивний майданчик біля нього. Я впевнений, що тоді багато дітей та молоді будуть приходити туди займатися спортом, тренуватися, почнуть більше дбати про здоров’я. Дивлячись на те, що на матчі приходить досить багато дорослих, а також діти, а молоді майже не видно, можна говорити про те, що в молоді нашого села немає зацікавленості та стимулу до гри у футбол, та й до спорту загалом. Ми ж хочемо змінити цю ситуацію. Для нас буде великим досягненням, коли ми побачимо, що сприяли розвитку спорту в с. Лука, а також коли наші односельчани будуть більше піклуватися про своє здоров’я!», — говорить Дмитро. 

  Натомість Андрій наприкінці нашої бесіди висловив такі побажання: «Я зичу гравцям нашої команди міцного здоров’я, не травмуватися на полі, а також постійно розвиватися, працювати над собою та вдосконалюватися. Вболівальникам побажаю не втрачати ентузіазму, енергії та натхнення, яким вони завжди заряджають свої улюблені футбольні команди. А для себе хотілося б побажати витримки, наснаги та мудрості, аби з легкістю долати усі перешкоди, які виникають на спортивному шляху нашої команди. Адже ми з Дмитром, як ніхто інший, знаємо, які труднощі іноді виникають під час роботи з футбольною командою. Дуже хочеться, щоб ми з Дмитром, як і колишні гравці ФК “Колос”, будучи в їхньому ж віці, теж продовжували підтримувати свою команду, приносити користь односельчанам та були людьми, на яких можна рівнятися! Ми пишаємося спортивними здобутками ФК “Лука-Агро” та віримо в те, що в нашої команди попереду ще не одна блискуча перемога, а також в те, що на футбольний клуб чекає гарне, світле майбутнє!

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 11/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework