Турнір «TETERIV OPEN–2017» зібрав у житомирському гідропарку понад 150 учасників із різних куточків України. ФОТОРЕПОРТАЖ

  15 липня у Житомирі відбувся ІІ Всеукраїнський турнір  «TETERIV OPEN–2017» та етап Кубку Всеукраїнської Асоціації плавальних клубів «МАСТЕРС» з плавання на відкритій воді серед спортсменів категорії «Мастерс».

  Цього року до змагань долучилося понад  150 учасників, віком від 10 до 85 років. Аби привітати спортсменів та побажати їм успіхів, на відкриття турніру завітали: Наталія Чиж, секретар міської ради, Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Ігор Кухарєв, президент клубу «Житомир-мастерс», ініціатор турніру та Наталія Кирилович, головний суддя змагань, Заслужений тренер України. Окрім того, до турніру долучились: Костянтин Щеглов, рекордсмен Європи та світу в естафетному плаванні, вікової категорії «мастерс» 60+, чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон України, Заслужений тренер України та Сергій Фесенко, олімпійський чемпіон 1980 року, Заслужений майстер спорту України.

TETERIV OPEN–2017

  «Хочу подякувати усім за те, що приїхали сьогодні у Житомир. Ми готувалися до турніру усім містом. Сподіваюся, вам сподобається на наших змаганнях і ви справедливо оціните нашу роботу. Таке враження, ніби ми сьогодні спеціально замовили погоду для Житомира під змагання, настільки вона нас сьогодні радує. На річці Тетерів зараз стоїть штиль, вода, ніби в басейні. Ніякої хвилі, що дуже добре для учасників змагань, особливо для дітей. Спортсменам бажаю легкої води і гарних результатів», — сказав  Ігор Кухарєв.

  Варто зазначити, що у програмі «TETERIV OPEN–2017» було декілька запливів на відкритій воді:

– «Нульова категорія» — юнаки та дівчата віком від 10 до 13 років (2004–2007 р.н.) на дистанції 600 м.

– «Нульова категорія» — юнаки та дівчата віком від 14 до 17 років (2000–2003 р.н.) і 18-24 роки (1993 – 1999 р.н.) на дистанції 2 000 м.

– спортсмени «МАСТЕРС» — жінки та чоловіки усіх вікових категорій починаючи з 25–29 і т.д. на дистанції 2 000 м.

– спортсмени «МАСТЕРС» жінки вікових категорій: 25–29, 30–34, 35–39, 40–44, 45–49, 50–54, 55–59 та чоловіки вікових категорій: 25–29, 30–34, 35–39, 40–44, 45–49, 50–54, 55–59, 60–64 на дистанції 3 000 м.

TETERIV OPEN–2017

– Масовий заплив для усіх бажаючих, хто має навички в плаванні та сили подолати дистанцію 300 м.

  «Минулого року ми вперше провели чемпіонат на відкритій воді разом з триатлоністами, аби побачити та відчути, наскільки це дійсно потрібно. Почули гарні відгуки спортсменів. А цього року організовано вже окремий, великий захід, який відбувається в Житомирі та який акредитував більше 150 спортсменів з понад 10 областей України. Маємо позитивну тенденцію: кількість учасників зростає і нам дуже приємно, що відгуки про змагання дуже позитивні.

  Варто зазначити, що цього року ми підвищили рівень “TETERIV OPEN” чіпуванням спортсменів. Кожен спортсмен отримує електронний чіп, який прикріплюється до ноги і фіксує його результат. Уже більше виключається людський фактор. Рівень змагань зростає, тож цілком можливо, що в наступному році вони вже стануть міжнародними. Для нас дуже важливо, щоб турнір з плавання на відкритій воді у Житомирі став такою собі “родзинкою” з-поміж інших міст. Насправді, не багато областей України можуть похвалитися такою водоймою, яка сприятлива для цього виду спорту. А у Житомирі є всі умови, щоб організовувати подібні турніри.

TETERIV OPEN–2017

  На цьогорічних змаганнях ми маємо учасників різних вікових категорій. Я була приємно вражена, що в нас є учасники поважного віку. Чесно кажучи, я вболіватиму саме за найстарших спортсменів. Вони вже стали для нас символами успіху: починали з нами минулого року, а в цьому році продовжують брати участь у змаганнях. Бажаю їм міцного здоров’я, а також того, щоб вони і надалі продовжували надихати нас своїм прикладом, беручи участь у спортивних змаганнях», — зазначила Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.

  Наприкінці змагань учасників нагородили подарунками від організаторів та унікальними медалями, стилізованими під логотип Житомира, аби вони з приємністю згадували час, проведений на змаганнях у нашому місті.

  «Сьогодні на турнірі зібралося багато гідних суперників, з якими цікаво змагатися. Я неодноразово брав участь у турнірах з плавання, і хочу  сказати, що мені дуже сподобався Житомир. Якщо в наступному році знову відбуватимуться змагання у цьому місті, то точно приїду ще раз, адже рівень організації турніру дуже високий, все дуже круто!», — з посмішкою ділиться враженнями учасник Назар, який представляє команду  «Бобренята–2» (із  Бориспільської ДЮСШ).  

TETERIV OPEN–2017

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Воскресенье, 16/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework