×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Житомирі стартував ІІ шаховий фестиваль Кубок «Золоте руно». ФОТО

  Змагання відбуваються з 2 по 6 серпня на території готельно-ресторанного комплексу «Золоте руно». Організатори заходу: управління у справах сім'ї, молоді і спорту Житомирської міської ради, Житомирська шахова школа «Інтелект» та Федерація шахів Житомирської області.

  Цього року кількість учасників дещо менша, аніж була на минулорічних змаганнях — 50 дітей (30 — у молодшій віковій категорії та 20 — у старшій). Турнір розділений на групу «А» та «Б». У турнірі «А» беруть участь шахісти 2003 року народження та молодші, а в турнірі «Б» — шахісти 2007 року народження та молодші.

  У церемонії урочистого відкриття шахового фестивалю взяли участь: директор турніру, засновник Житомирської шахової школи «Інтелект» Олена Харчишина, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Житомирської міської ради Віктор Малюта, голова Федерації шахів Житомирської області Артем Сачук, головний суддя змагань Ігор Випханюк, гросмейстер Сергій Кривошея  та керівництво готельно-ресторанного комплексу «Золоте руно».

Золоте руно

«Шановні учасники турніру, ми раді вас вітати сьогодні на відкритті шахового фестивалю, який вже вдруге відбувається у чудовому готельно-ресторанному комплексі “Золоте руно”. Нас тут дуже тепло приймають; після минулорічних змагань залишилися дуже приємні враження. Я думаю, що і цей турнір буде зіграний учасниками з натхненням, сповнений справжнім спортивним духом, боротьбою, і принесе вам бажаний результат.

  Усю інформацію про жеребкування, про результати, про положення ви зможете переглянути на магнітній дошці. На ній також є оголошення про поїздку на дитячий шаховий турнір у Польщу, який ми організовуємо наступного тижня. Є ще вільні місця, тож можливо записатися. За необхідною інформацією ви можете звертатися до мене», — зазначила Олена Харчишина.

  «Від імені управління у справах  сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради вітаю усіх присутніх: спортсменів, їх тренерів та батьків, організаторів та гостей з проведенням міського шахового турніру “Золоте руно”. Дякую усім, хто долучився до організації та проведення цих змагань і надав можливість діткам здобути новий досвід участі в них. Окрему подяку висловлюю саме спортсменам, їх батькам та тренерам, які підтримують юних учасників шахового фестивалю. Це період літніх канікул, відпочинку, але ви сьогодні знайшли час для шестиденних змагань, навіть не зважаючи на погодні умови, на таку сильну спеку. Ви б могли зараз відпочивати на морі, на річці, але надали перевагу спорту», — зауважив Віктор Малюта. 

Золоте руно  А гросмейстер із Житомира Сергій Кривошея звернувся до юних шахістів: «Я навіть трішки вам заздрю сьогодні, адже б і сам хотів взяти участі у таких чудових змаганнях. Але, на жаль, не підходжу за віком (ред. посміхається). Бажаю вам почерпнути щось нове, винести з кожної партії щось цікаве та корисне для себе, навчитися чомусь новому; при цьому, не забувайте те, що ви вже вмієте,а розвивайте та вдосконалюйте свої навички. Обов’язково записуйте кожну партію, робіть це уважно, без помилок, адже вашим тренерам їх ще потім розбирати (ред. жартівливо)».

 Зауважимо, що закриття змагань відбудеться 6 серпня, одразу ж після того, як закінчаться останні партії турніру в кожній із груп. Усі подробиці, детальну інформацію про результати та перебіг шахового фестивалю, фото з кожного дня змагань можна переглядати на сторінці спільноти в мережі Facebook та на сторінці Олени Харчишиної у Facebook.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework