Вадим Заблоцький: «Хочеш змінити світ на краще, починай це з себе»

  Два роки тому в Житомирі відбувся перший чемпіонат з воркауту –  виду спорту, який з кожним днем стає популярніше. Доступність та простота, можливість навчитися робити фігури «вищого пілотажу» на турніках і брусах, та ще й зміцнити тіло й справити потужне враження на глядача — це лише деякі з багатьох магнітних фішок, що поповнюють хвилі воркаутерів. Вадим Заблоцький, лідер житомирських воркаутерів, голова правління громадської організації “Street Workout” в Житомирській області, розповів про те, що його надихає – про воркаут і його розвиток у Житомирі.

  «Одного дня я прокинувся, переосмислив своє життя і зрозумів, що не хочу більше вести аморальний спосіб життя – вживати алкоголь та тютюн. Вийшов на вулицю і почав займатися. Моє тодішнє оточення мене не зрозуміло, і скоро я залишився один, але продовжував займатися. Протягом двох років я займався сам, потім поступово у мене почали з’являтися нові друзі з такими ж захопленнями, як і у мене. З часом гарних друзів, людей, які мотивовані, які люблять спорт та ігнорують шкідливі звички, стало навколо мене багато. А у 2015 році мені випала нагода провести перший чемпіонат Житомира з воркауту, що відбувся влітку».

om 16081766 2

  «У воркауті приваблює те, що тут відповідаєш тільки перед собою, а не перед тренером, як в інших видах спорту».

  «Воркаут дав мені здоров’я, а шкідливі звички відійшли у небуття (Посміхається)».

  «Люблю мандрувати горами, лісами, загартовуватися купанням у холодній воді, люблю їздити на велосипеді. Якщо погода сприятлива, надаю перевагу пересуватися містом саме велосипедом, а не громадським транспортом».

om 16081766 2

  «Чи пригадую найцікавіший випадок на змаганнях? Важко сказати однозначно, самі змагання проходять завжди дуже напружено, й найцікавіше відбувається після змагань: знайомство з іншими учасниками, коли всі збираються разом ідуть по місту й гуляють. Починаються батли посеред вулиць, воркаутери стають у  в коло, кожен учасник виходить по черзі  й показує елементи своєї майстерності».

om 16081766 2

  «В Житомирі непочатий край роботи, ще стільки майданчиків треба збудувати. І за це я його люблю. Мрію збудувати залу для занять воркаутом, щоб люди тренувалися у холодний період. От у Казахстані є державна підтримка воркауту, у них практично немає проблеми занять взимку, а у нас це проблема, яка призводить до падіння спортивних показників спортсменів, і ми поступаємося іншим державам у цьому питанні».

om 16081766 2

  «Навчався у Житомирському автомобільному коледжі, здобув освіту за спеціальністю «Автомеханік», після закінчення спробував себе у цій справі, але мені зовсім не сподобалося. Я вже тоді жив спортом. Визначився з пріоритетами і вирішив перейти у спорт повністю, тепер аніскільки не шкодую».

  «Чи не хотів я змінити спорт на іншу професію? Я не хочу називати це спортом, бо для мене то фізкультура. Як то кажуть: «Спорт калічить – фізкультура лічить». Для мене здоров’я у пріоритеті, я ніколи не гнався за результатом.  Великих часозатрат це не забирало, зарядка вранці і одна година тренування ввечері. Це може робити кожний».

om 16081766 2

  «Чому саме обрав саме Street Workout? Перекладається він як вуличне тренування, наш девіз: «Займайся де завгодно, коли завгодно, з ким завгодно». Не потрібно якогось особливого спорядження – виходиш на вулицю і займаєшся. Практично у кожному дворі є бруси та турнік. Також стрітворкаут можна назвати ще й вуличною гімнастикою, бо у нас є багато елементів  спортивної гімнастики. Але воркаут – це не тільки турніки й бруси, це також і біг, і плавання. А головне – це ментальний розвиток, адже ми не вживаємо алкоголь та тютюн, які заважають розвитку організму та затуманюють свідомість. Починаєш цікавитися літературою, своїм призначенням. Я почав читати літературу з психології, бізнесу, езотерики. Обожнюю книгу Вадима Зеланда «Трансерфинг реальності».

om 16081766 2

  «Стрітворкаут – це для мене не просто спорт, це самореалізація. Спортом цікавився з дитинства, але жоден вид не давав бажаного розвитку, саме воркаут дав змогу зрозуміти, що потрібна відмова від алкоголю та тютюну. А колись займався дзюдо, боксом, ходив у тренажерку».

  «Чи приходили у воркаут люди, коли бачили, як ми тренуємося й наші змагання? Зазвичай саме так це і відбувається: люди, котрі проходять повз спортивний майданчик, зацікавлюються: як саме можна навчитися робити такі ж трюки на брусах, як стати такими ж сильними. А проводити лекції в школах і вузах типу «треба займатися спортом» немає сенсу, сьогодні таке вже не працює. Можна зацікавити тільки живим прикладом».

om 16081766 2

  «Скажу зовсім не нові речі: «Хочеш змінити світ на краще, починай це з себе».

Текст записав: Олег Климчук
Фото:Сергій Григорчук

Джерело: zhytomyr.travel

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 16/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework