Роман Поліщук, капітан ФК «Квара»: «Грати за будь-якої погоди, грати без травм!»

  Ця команда увійшла в історію Чемпіонату Житомирського району з футболу як перший футбольний клуб, який переміг на цих змаганнях. Сьогодні ФК «Квара», який на початку носив назву села, яке представляв, (ред. с. Кам’янка Житомирського району) грає у Вищій футбольній лізі Житомирського району. Після чергового матчу команди ми зустрілися з її представником, капітаном ФК «Квара» Романом Поліщуком, аби поспілкуватися про спортивний шлях команди, про те, чим вона живе сьогодні та які плани будує на майбутнє. 
 
  — Команду ми створили буквально за кілька днів до Чемпіонату Житомирського району з футболу, коли він мав відбутися уперше — шість років тому. До цього хлопці грали в різних футбольних клубах, але перед початком змагань вирішили об’єднатися в один колектив. Так сталося, що ми зігралися, відчули командний дух і з першого ж разу перемогли в чемпіонаті. Пригадую, що тоді було дуже багато команд, які грають і нині: ФК “Танкіст” (смт. Новогуйвинське), ФК “Кодня” (с. Кодня) та інші. Тоді ми обіграли команду “Танкіст” і стали переможцями, а футбольний клуб із смт Новогуйвинське посів друге місце.
 
  — Спершу наш футбольний клуб називався “Кам’янка”. Згодом команда почала отримувати певну спонсорську допомогу від представників мережі магазинів “Квара-маркет”: футбольні форми, м'ячі тощо. Ось ми й вирішили перейменувати свій футбольний клуб. Один із представників “Квара-маркет” навіть грає у нашій команді. Його звати Демна Кварацхелія», — розповідає Роман Поліщук.
 
Новий футбольний сезон 2017 року
DSC 0948
 
  — У цьому футбольному сезоні від ФК «Квара» заявлено 24 гравці, але стабільно грають 14‒15 спортсменів. Хтось їде у своїх справах за межі села, району, чи області, або ж відправився на заробітки, у когось травма, тож ось таким складом і граємо, який вдається зібрати на матч. У нас в команді немає ж спортсменів, які займаються футболом на професійному рівні і зробили цей вид спорту справою усього життя. У грвців є своя робота, яку вони встигають поєднувати з тренуваннями, футбольними матчами. Коли ти займатися улюбленою справою, то обов'язково знайдеш час для усього. Тут важливо грамотно розпоряджатися свом часом. Наші друзі, рідні та близькі підтримують те, чим ми займаємося. Вони приходять  на наші ігри, ми беремо свої родини на виїзні матчі. І моя дружина, і мої колеги з роботи знають, що неділя для мене —день футболу, особливий день!
 
  — Говорячи про проблемні моменти, зауважу, що, на жаль, команда не омолоджується: немає зараз у нас, у селі Кам’янка, молодих гравців, які б хотіли займатися футболом, бути гарними спортсменами і увійти до складу нашої команди. Особисто мені через півтора року вже виповниться 40. Середній вік спортсменів нашого футбольного клубу —30 років. Ми граємо постійним складом, який майже не змінювався від самого початку створення футбольного клубу. Саме через те, що команда не омолоджується, ми хоча й залишаємося у Вищій лізі Житомирського району з футболу, але поки не займаємо призових місць. Та у нас ще все попереду і нові перемоги не за горами. Ми продовжуватимемо посилено тренуватися, вдосконалюватися і, сподіваюся, команда ще поповниться новими молодими гравцями, з якими ФК «Квара» ще здобуде не одну перемогу!"
 
  — Як капітан команди можу з упевненістю сказати, що всі грають приблизно на одному рівні. Просто іноді трапляється так, що хтось грає краще в одному матчі, а хтось ліпше показує себе в іншій футбольній грі. Отож, нікого окремо я не виділяю.
 
  — Призових місць у цьому зезоні ми не займемо. Вже багато матчів зіграно, тож можна зробити такі висновки. Але ми зробимо все від себе залежне, аби залишитися у Вищій футбольній лізі Житомирського району. А вже наступного року ми ще ретельніше готуватимемося до матчів, наполегливіше тренуватимося і зіграємо значно краще, аніж цього року.
 
Спонсорська допомога
 

DSC 0948

  — Як і багато інших футбольних команд у Житомирському районі, ми сьогодні потребуємо стабільної спонсорської підтримки. Було б належне, регулярне фінансування, то й результати команди були б значно кращі. Ту ж саму форму для гравців потрібно оновити, спортивний інвентар поповнити та багато іншого. Зі спонсором нам було б значно легше. Ми іноді отримуємо спонсорську підтримку від представників мережі магазинів “Квара-маркет”, як я вже згадував. Вони за можливістю допомагають нам, чим можуть, за що ми дуже вдячні. Але нам не вистачає саме постійного спонсора, який би регулярно нам допомагав.
Спорт —це сімейне!
 
  — Я виріс на Соколовці (Соколовський масив — за переїздом, мікрорайон Крошня у Житомирі). У мене за парканом одразу був стдадіон, тож і не дивно, що я із самого дитинства почав туди бігати і грати з іншими хлопчаками у футбол. З чотирьох років я на стадіоні. А взагалі спробував себе в різних видах спорту: займався баскетболом, волейболом, лижним спортом, боксом. І мій старший брат Валерій, до речі, теж грає у футбол. Ми з ним граємо у футбол здитинства. Порівнюючи різні види спорту, розумієш, що кожен із них по-своєму особливий, кожен має свої труднощі та переваги. Але для себе я обрав саме футбол, адже мені цей вид спорту найбільше припав до душі. 
 
  — До речі, зазначу, що у нас є власне футбольне поле в селі Кам’янка, але потрібно докласти зусиль, аби його впорядкувати та вдосконалити. Три роки поспіль ми приймали ігри на своєму полі, але зараз воно дещо занедбане. Ми продовжуємо грати та тренуватися у себе вдома, але розуміємо, наскільки важливо впорядкувати футбольне поле, щоб на ньому було приємно перебувати і спортсменам, і вболівальникам, а головне — зручно грати. Тож, сподіваюся, сільська рада візьме до уваги це питання і допоможе вирішити цю проблему.
Досягнення, якими варто пишатися!
 
  — Безсумнівно, найбільшим своїм досягненням наш футбольний клуб вважає те, що стаав першим чемпіоном Житомирського району з футболу. Якщо говорити про мої особисті спортивні здобутки, то я, ще навчаючись в Будівельному коледжі ЖНАУ (м. Житомир), грав за футбольну команду нашого навчального закладу. І команда стала бронзовим призером Першості України (серед навчальних закладів). Це був період 1995-1999-их років. Я цим теж дуже пишаюся!
 
  — Повертаючись до нашої команди, скажу, що в перспективі я бачу ФК «Квара» футбольним клубом, який займає призові місця. Вдячний усім вболівальникам нашої команди, які підтримують нас, не залежно від того, яким був результат матчу, та їздять на усі футбольні ігри ФК «Квара». Бажаю фанатам ентузіазму та натхнення, аби вони продовжували підтримувати нашу команду та заряджати спортсменів своєю енергією!
 
  — Вважаю, що після того, як ми гарно проявимо себе на районному рівні, то можна подумати й про змагання обласного рівня. Я переконаний, що нашу команду чекає гарне майбутнє! У нас попереду багато спортивних здобутків! Хочу побажати усім гравцям ФК «Квара» грати за будь-якої погоди, грати без травм! 
 
Катерина Дейнека
 

Последнее изменение Суббота, 09/09/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework