У селі Кодня футбольні команди з Житомирського району вперше змагалися за Кубок Козацької слави. ФОТО

  У неділю, 15 жовтня, в селі Кодня Житомирського району відбувся розіграш Кубку Козацької слави з футболу, приурочений Дню Українського козацтва та Дню захисника України. Участь у турнірі взяли чотири футбольні команди із Житомирського району: ФК Кодня (с. Кодня), ФК «Форестер» (с. Іванівка), ФК «Лісник» (с. Березівка) та ФК «Олімпік» (с. Зарічани/Слобода-Селець/Піски). 

  Організатором турніру стала Коднянська сільська рада на чолі з головою Наталією Бовсунівською, місцева футбольна команда «Кодня» та Житомирська районна федерація футболу.

  Як сказав під час урочистого відкриття заходу представник ФК «Кодня» Олег Антонюк: «Село Кодня не випадково було обрано для проведення змагань, адже воно відоме своєю багатою історією, зокрема й тим, що це козацький край, край «Коліївщини», тут відбувалися дуже відомі історичні баталії».

  «Я щиро рада вітати сьогодні гостей в нашому селі Кодня. Приємно бачити, що так багато чоловіків гратимуть цього дня у футбол і боротимуться за Кубок, присвячений Дню козацтва та Дню захисника України. Вітаю усіх з цими чудовими святами і зичу, звісно ж, здоров’я, благополуччя вашим родинам і миру, щоб ми не боялася і не думали про те, що завтра комусь із наших рідних, близьких, друзів потрібно буде йти захищати Вітчизну, ризикуючи власним здоров’ям та життям! Бажаю спортсменам гарної гри і отримати від неї задоволення! Сподіваюся, що вам сподобається в нашому історичному селі і ви й надалі будете з радістю приїжджати на нашу землю!», — зазначила у вітальному слові Наталія Бовсунівська.

  «Напередодні ми всі з Вами святкували дуже великі і значимі для нашого народу свята: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День захисника України. Усі ми зібралися тут сьогодні як товариші, як друзі, щоб започаткувати турнір, який назвали “Кубок Козацької Слави”. Хотілося б гідно його провести, аби вже наступного року знову зустрітися і традиційно в цей день грати та відпочивати, вшановуючи пам'ять наших славних козаків. Я зичу усім миру, злагоди, добра, усього найкращого! Нехай у змаганнях переможе дійсно найсильніший, найкращий, найдостойніший! З оптимізмом дивлюся у майбутнє і маю надію, що ми знову тут зустрінемося за рік», — наголосив Володимир Решотка, голова Житомирської районної федерації футболу під час відкриття турніру.

ЖРФФ

  Варто зазначити, що наші спортсмени як ніколи виявили свій спортивний характер, наполегливість, жагу до перемоги, адже кожен матч Кубку Козацької слави був видовищним: на полі, попри прохолодну, похмуру погоду та ще й періодичний дощ, було дійсно гаряче, і там вирували неабиякі спортивні пристрасті. За підсумками турніру, володарем Кубку Козацької слави став ФК «Форестер» (с. Іванівка). Срібний кубок виборола команда-господар змагань із с. Кодні. Третє місце посів ФК «Лісник» із с. Березівка. А футбольній команді «Олімпік», на жаль, фортуна посміхнулася найменше — вона опинилися внизу турнірної таблиці. Вітаємо переможців та бажаємо усім командам-учасникам цьогорічного турніру спортивних успіхів та нових звершень!

  Як поділилася з нами в перервах між матчами Наталія Бовсунівська: «Як сільський голова я дуже задоволена, що в нас започатковано такий футбольний турнір. Минулого року було вперше організовано обласне свято “Покрова козацька”, а цього року — районне свято “Вставай, славо козацька!”. Тож сьогоднішні змагання з футболу є гарним продовженням такої позитивної тенденції.  Я вдячна Житомирській районній федерації футболу, а особливо її голові Володимиру Решотці, за те, що цього дня ми започаткували чудовий турнір — Кубок Козацької слави. Я маю надію, що він дійсно стане традиційним і ми щороку зустрічатимемося в Кодні на цих змаганнях.

ЖРФФ

  Я за розвиток спорту. Ми зі своїми колегами в сільській раді всіляко сприяємо тому, щоб залучати односельчан, а особливо дітей та молодь, до занять спортом. А такі змагання, як Кубок Козацької слави, є гарним прикладом того, як зацікавити людей, спонукати їх полюбити спорт, зокрема й футбол, почати займатися якимось видом спорту, що найбільше до вподоби!».

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework