Понад 500 учасників із 24 регіонів нашої держави змагаються у Житомирі на чемпіонаті України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 17 років. ФОТО

  У середу та четвер, 8–9 листопада, на базі розважального комплексу «ФОК» в Житомирі відбувається чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат віком до 17 років. Як повідомили організатори, цього року учасниками змагань стали понад 500 юних спортсменів з різних куточків нашої держави в різних вагових категоріях. На чемпіонаті можна зустріти як початківців, так і вже досвідчених спортсменів, які у своєму юному віці вже мають неабиякі спортивні здобутки. Наприклад, є чемпіони Європи та України з певних видів спорту.

  Урочисте відкриття змагань всеукраїнського рівня відбулося у середу, 8 листопада, в спортивному залі розважального комплексу «ФОК».

  «Перш за все, хотів би сказати, що Житомирщина нас приймає дуже гостинно. Великий спортзал, організація змагань на високому рівні. За це, звичайно ж, висловлюю велику, щиру вдячність організаторам.

  Понад 500 учасників із 24 регіонів нашої держави, включаючи Луганську і Донецьку області, змагаються у Житомирі на чемпіонаті України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 17 років. Приємно, що змагання зібрали так багато людей, особливо молодь — переважно юнаків та дівчат віком 16–17 років. Тобто, фактично вікова категорія однакова, але радує, що так багато юних спортсменів приїхало взяти участь у дуже сильному, потужному чемпіонаті. Зазначу, що це відбіркові змагання перед чемпіонатом Європи з цього виду спорту, який відбудеться вже наступного року. А також найкращі спортсмени серед хлопців та дівчат, які беруть участь у цьому чемпіонаті, поїдуть на Юнацькі Олімпійські ігри–2018 в Буенос-Айрес  (Аргентина).

  Хочу зазначити, що цього року ми почали проводити змагання за європейськими стандартами щодо суддівства. Мається на увазі, що на кожному килимі по декілька відеокамер, відеоповторів. Це значно полегшує суддівство: кожен спірний момент одразу обговорюється суддями за столом, за переглядом відеоповторів, аби потім не було нарікань на суддівство ані з боку тренерів, ані від батьків спортсменів, ані від самих учасників чемпіонату. Додам, що цих нарікань нині немає. До того ж, це дає нам можливість більш об’єктивно визначити нашу майбутню юнацьку збірну з дзюдо.

  Наголошу, що з кожним роком зростає рівень організації чемпіонатів, а також росте та вдосконалюється рівень майстерності нашої збірної України з дзюдо! За це дякую і тренерському, і організаторському складу Федерації дзюдо України, яка разом з Міністерством молоді та спорту України докладає максимум зусиль, щоб наша збірна з кожним роком вдосконалювалася, розвивалася і ставала все кращою, здобуваючи все нові й нові результати», — розповідає державний тренер збірної команди України з дзюдо Михайло Руденко.

  «Я вже 11 років займаюся спортом і вже є чемпіонкою України з самбо. Окрім самбо займаюся ще й сумо і є триразовою чемпіонкою Європи з сумо. З дзюдо, на жаль, я ще не є чемпіонкою, а лише призеркою. Але в майбутньому обов’язково ще планую стати чемпіонкою з дзюдо. Мені дуже подобається на цьому чемпіонаті. Оскільки я вже побувала на багатьох змаганнях, як в Україні, так і за кордоном, то мені є з чим зрівнювати. Мені подобається тут, в Житомирі, і спортивний зал, де ми змагаємося, і готель, в якому нас поселили. Взагалі дуже високий рівень організації чемпіонату в Житомирі, що дуже радує.

  Я сподіваюся на перемогу, хоча й розумію, що на цьому турнірі зібралося багато гідних суперників, гарних спортсменів. Але у мене теж є шанси, адже я наполегливо тренувалася. Просто потрібно докласти максимум зусиль і дуже старатися, щоб здобути перемогу, і тоді все вдасться! — переконана 15-річна Руслана Перехрест з Дніпропетровської області, яка на чемпіонаті України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 17 років представляє спортивну школу «Дзюдо–80» (м. Дніпро). 

Dzydo 2 

Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2 Dzydo 2

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework