Українська молодіжка на чолі з тренером-звягельчанином здобула три нагороди на чемпіонаті світу

  25-29 жовтня в Тенеріфе (Іспанія) пройшов Х чемпіонат світу з карате серед кадетів, юніорів та молоді. У престижному турнірі, що проходив під егідою Всесвітньої федерації карате (WKF), взяли участь 1710 каратистів зі 109 держав світу — це рекордні цифри. Збірна України здобула три нагороди — одну срібну та дві бронзові — та посіла 20-те місце в загальнокомандному заліку.

  До складу збірної України (головний тренер молодіжної збірної України — Петро Корнійчук) увійшли 33 спортсмени, які представляли 9 регіонів нашої країни.

  Змагання чемпіонату світу пройшли на арені «Sports Hall Santiago Martin», що вміщує 5100 глядацьких місць. У програмі — змагання з ката (комплекс вправ) та куміте (сутички) у трьох вікових категоріях: кадети (14-15 років), юніори (16-17 років) та молодь (U-21).

  Медалі для збірної України здобули Єлізавета Сірош (U-21, до 61 кг, срібло), Вікторія Ващишин (кадети, до 54 кг, бронза) та Андрій Торошанко (U-21, до 84 кг, бронза).

  Як це зазвичай буває, хтось із тих спортсменів, від кого чекали результативного виступу, виправдав сподівання, а хтось — ні. А хтось навпаки порадував несподіваним успіхом. Так трапляється на кожному турнірі.

  Нагадаємо, що Єлізавета Сірош (Київ, клуб «Чемпіон», тренер — Максим Невмержицький) у 2013 році в Гвадалахарі (Іспанія) стала віце-чемпіонкою світу — тоді серед кадетів. Отже, Ліза спромоглася повторити свій срібний успіх, та ще й у блискучому стилі. На шляху до фіналу вона перемогла спортсменок із Канади (1:0), ПАР (8:0), Ірану (0:0), Туреччини (1:0), Швеції (6:1), й лише в фіналі поступилася Гвендолін Філіпп із Франції за рівного рахунку 1:1 (суперниця мала перевагу, здобувши очко першою).

  19-річний Андрій Торошанко (Київ, клуб «Сен-Бін», тренер — Микола Сіраковський) цього року вже виступав за дорослу збірну на чемпіонаті Європи в Коджаелі (Туреччина) та став бронзовим призером у складі команди куміте. У Тенеріфе Андрій підтвердив свій клас, впевнено здолавши суперників із Бельгії (7:0), Узбекистану (6:0), Австралії (9:0), Італії (3:0), У півфіналі киянин за рівного рахунку (3:3) поступився французові Джессі Да Коста, а в бронзовому фіналі не залишив жодних шансів греку Міхаїлу Сереметакісу — 7:1.

  А ось 15-річна Вікторія Ващишин (Львів, клуб «Юніон, тренер — Антон Нікулін) дебютувала на турнірі такого рангу. Віка почала змагання з поразки від майбутньої віце-чемпіонки Іванни Каменової з Болгарії (1:3). Проте у «втішальних боях» вона перемогла всіх своїх суперниць — Швейцарія (1:1), Єгипет (5:3), Швеція (4:0), Канада (5:0) та здобула першу нагороду до скарбнички збірної України.

  Збірна України, яка на минулому чемпіонаті світу (2015 рік, Джакарта) не мала жодної медалі, у Тенеріфе посіла 20-те місце в загальному заліку, де загалом представлено 45 команд. На чолі турнірної таблиці — збірні Японії, Єгипту та Туреччини.

Джерело: www.zvyagel.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework