Новий тренер ФК «Полісся»: «Насамперед ми будемо працювати над фізичною формою футболістів»

  На цьому новообраний тренер житомирського футбольного клубу Володимир Мазяр наголосив під час прес-конференції, коли його представляли голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та президент ФК «Полісся» Віталій Лясковський. Володимир Мазяр та президент команди підписали контракт два роки перед початком заходу.

  І Ігор Гундич, і Сергій Сухомлин, і Віталій Лясковський покладають велику надію на нового тренера. Це й не дивно, адже йому дійсно є чим пишатися. Свого часу Володимир Мазяр вивів у Прем’єр-лігу спочатку кам’янську  футбольну команду «Сталь», а згодом і рівненський ФК «Верес».

  «Для того, щоб у вболівальників була мотивація приходити на футбольні матчі, то вони мають бачити на полі злагоджену гру спортсменів, які показуватимуть видовищний футбол. Повинна грати хороша  футбольна команда, за матчами якої завжди цікаво спостерігати. Я переконаний, що вболівальники мають отримувати позитивні емоції.  А для цього команда повинна вигравати, гарно грати у футбол, атакувати, показувати високий рівень своєї майстерності.

  Ми вже ведемо перемовини із футболістами Житомирської області, які грають у Першій лізі. У нас є статистика, в якій показано,  у яких командах грають наші спортсмени. Я поки не можу називати імена, адже у хлопців є діючі контракти, але ми будемо намагатися їх повернути. У період міжсезоння у нас є час для того, щоб підібрати команду. І 12‒15 футболістів ми обов’язково знайдемо. Це будуть гравці рівня Першої ліги або ті, які грали у Прем’єр-лізі. І це будуть дійсно ті футболісти, які покажуть результат та зможуть виконати важливу задачу — вивести  команду в І лігу вже у новому футбольному сезоні 2018‒2019 років», — акцентував Ігор Гундич.  

  Як зазначив новообраний тренер ФК «Полісся» Володимир Мазяр:  «Якщо ми хочемо мати команду, для того мають бути відповідно й футболісти, які будуть виконувати завдання, і вболівальники, і футбольне поле, куди спортсмени приходитимуть постійно тренуватися, а фанати з радістю йтимуть туди на футбольні матчі.  А завдання, про яке я кажу, — це коли приходить вболівальник, і гравці показують якісну гру. У період міжсезоння, сподіваюся до 20 січня, ми вже сформуємо команду на 80% та підпишемо контракти з футболістами, і гравці вже будуть із досвідом. Насамперед ми будемо працювати над фізичною формою футболістів».  А період міжсезоння, до речі, для житомирського ФК «Полісся» триватиме аж до квітня 2018 року, коли команда зіграє свій перший домашній матч у Другій лізі після зимової перерви. Під час прес-конференції Ігор Гундич висловив сподівання, що ця домашня гра для нашого футбольного клубу відбудеться вже на оновленому стадіоні «Полісся», що на Старому бульварі.

  Зазначимо, що голова Житомирської ОДА під час сьогоднішнього заходу повідомив, що разом із колишнім тренером команди Едуардом Хавровим , ФК «Полісся» покидає ще 11 спортсменів. За словами Ігоря Гундича, серед них: воротар Міхєєв, футболісти Менжега, Онищук, Зайнчковський, Тарасенко, Михайленко, Ковтун та Загідулін.

  У свою чергу Сергій Сухомлин сказав про колишнього тренера ФК «Полісся»: «Едуард Хавров — це дійсно професіонал. І у мене досить гарне враження про цю людину. Але як справжній чоловік він повинен був тримати слово, яке дав. І основною причиною його звільнення є саме невиконані ним зобов'язання.  Якщо говорити про посилення тренерського штабу, то  моя думка така: не може бути на одній кухні дві господині. Тож повинен бути один головний тренер, який визначає і політику клубу, і кадровий тренерський склад, і склад команди. І вже новому тренеру ФК “Полісся”, Володимиру Івановичу, буде видніше, як грамотно все це скоординувати, як формувати команду та вести її до перемоги».

  Вже по завершенню прес-конференції учасники заходу оглянули, як відбувається реконструкція центрального стадіону «Полісся» і на якій вона сьогодні стадії. 

  Довідка із сайту Житомирської ОДА:

  Володимир Іванович Мазяр народився 28 вересня 1977 року у Хмельницькій області. Український футболіст, нападник, вихованець львівського футболу. У Вищій лізі України провів 66 матчів. Також зіграв 6 матчів у Кубку УЄФА та 1 – у Лізі Європи. За час гри у професійних клубах забив більше 70 голів. Грав у таких українських клубах: «Скала», «Газовик» (Комарно), «Динамо-2», «Динамо-3», «Ворскла», «Дніпро», «Олександрія», «Таврія» (Сімферополь), «Кривбас», «Газовик-Скала», «Сталь» Д, ФК «Львів», «Закарпаття», «Арсенал» БЦ, «Самбір», «Кар'єр» (Торчиновичі). А також у Азербайджані: «Олімпік-Шувалан» та «Сімург».

  У 2013-2016 році був головним тренером футбольного клубу «Сталь». У 2016 році очолював рівненський «Верес», а у 2017 році був головним тренером винниківського «Руху».

  Переможець Першої ліги чемпіонату України (1999 рік).

  Бронзовий призер чемпіонату України: (2001 рік.

  Бронзовий призер чемпіонату Азербайджану: 2009 року.

  Третій бомбардир чемпіонату Азербайджану: 2009 року.           

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework