Перший день жіночого фіналу чемпіонату України з шахів охарактеризувався багатьма результативними партіями

  Рейтинг-фаворитка турніру Наталія Жукова розпочала турнір з розгромної перемоги, проти Рахмангулової Анастасії. Партія тривала не довго, і схоже що Анастасія просто не пристосувалася до нового місця, побажаємо їй добре відпочити, і показати все на що вона здатна.

  Наталія Букса чорними грала проти юної Юлії Осьмак, партія минувши мітельшпіль одразу з дебюту перейшла в ендшпіль, де Наталія допустила помилку в розрахунках, Юлія отримала зайвого пішака, і просто довела партію до перемоги.

  Гострою була партія Должикової Катерини проти Малахової Єлизавети, що не дивно третім ходом Єлизавета зіграла g5 демонструючи що вона буде грати на виграш. Проте в партії діяла не найкращим чином і в ендшпілі була без двох пішаків, проте, слони були різнокольорові, що як відомо передвіщує нічию. Катерина ж була іншої думки і реалізувала свою перевагу 1-0.

  Партія Гапоненко Інни і Бабій Ольги довгий час не виходила далеко від рівної оцінки, проте, перейшовши в ендшпіль чорні мали кращого слона, що і стало причиною бід у білих. Перейшовши в ендшпіль з чотирма турами Ольга діяла краще, і отримала перемогу.

  Долуханова Євгенія в партії з дебютанткою фіналів Мац Діаною з дебюту отримала ігрову перевагу, змогла суперницю здивувати одразу в дебюті, та вигравши пішака діяла не точно, Діана активізувала свої фігури відіграла пішака і звела партію до нічиєї.

  Положення після першого туру:
Жукова Наталія, Осьмак Юлія, Должикова Катерина, Бабій Ольга по 1 очку
Долуханова Євгенія, Мац Діана по 0,5 очка
Гапоненко Інна, Малахова Єлизавета, Букса Наталія, Рахмангулова Анастасія
В другому турі(9 грудня) зустрінуться:
Рахмангулова Анастасія - Мац Діана, Малахова Єлизавета - Долуханова Євгенія, Бабій Ольга - Должикова Катерина, Букса Наталія - Гапоненко Інна, Жукова Наталія - Осьмак Юлія.

  Всі партії чемпіонатів України, результати, таблиці, коментарі та фоторепортажі дивіться на офіційному сайті(http://zchess.org.ua) та на Facebook-сторінці турніру(https://www.facebook.com/finalZhitomir).

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework