На Житомирщині 80-річчя пожежно-прикладного спорту України відзначили святковим концертом та вшануванням спортсменів і ветеранів

  12 грудня на Житомирщині відбулися урочистості з нагоди відзначення в Україні 80-річного ювілею пожежно-прикладного спорту – професійної дисципліни вогнеборців та рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

  Урочисті заходи розпочалися відкриттям Всеукраїнської Конференції Федерації пожежно-прикладного спорту, під час якої учасники підбили підсумки роботи за останні 5 років та окреслили перспективи подальшого розвитку дисципліни. Крім того, на Конференції розглядалося також і питання популяризації пожежно-прикладного спорту серед жінок. Ще жодного разу жіноча українська збірна не була представлена на міжнародних змаганнях, зокрема Чемпіонатах світу, хоча за словами віце-президента Федерації Олександра Тарасова — усі передумови для цього в нашій країні є.

  “В гарнізонах значна увага приділяється заняттю спортом. У кожній області діють літні спортивні навчально-тренувальні комплекси з пожежно-прикладного спорту та 12 спеціалізованих комплексів критого типу. Це дає можливість проводити змагання та тренуватися не лише влітку, а й у зимовий період”, - зауважив Олександр Тарасов.

  Він також додав, що загалом за час існування пожежно-прикладного спорту в Україні підготовлено вже близько 700 майстрів спорту України, 8 заслужених майстрів спорту України, 38 майстрів спорту міжнародного класу, 21 заслужений тренер України, а наша збірна двічі ставала чемпіоном світу.

  Привітати учасників урочистого зібрання до Житомирської області прибув і перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький.

  “Сучасний пожежно-прикладний спорт об’єднує мужніх, витривалих та фізично загартованих рятувальників”, – зазначив перший заступник Голови Служби.

  “Сьогодні ми можемо по-справжньому пишатися збірною України з пожежно-прикладного спорту. Її імідж завжди підтримується на належному рівні. З нашими спортсменами-вогнеборцями рахуються в усьому світі на різноманітних змаганнях. Ми завжди гідно представляли нашу країну і залишаємось серед найсильніших у світі”, - додав він.

  Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять рятувальників, які загинули при виконанні службових обов’язків.

  На завершення урочистого зібрання понад 100 ветеранів пожежно-прикладного спорту отримали почесні грамоти і відзнаки ДСНС України, облдержадміністрації, обласної ради, Федерації пожежно-прикладного спорту, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та цивільного захисту України. В свою чергу, присутній на урочистостях президент Федерації пожежно-прикладного спорту Литви вручив українським рятувальникам і литовські відомчі відзнаки.

om 13121702 2

om 13121702 2 om 13121702 2

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework