Керівний склад команди висловив сподівання, що нова жіноча ВК «Полісся» стане спортивною «родзинкою» Житомирщини. ФОТО

  Сьогодні, 15 грудня, в прес-центрі Житомирської ОДА представили жіночу волейбольну команду нашої області  — ВК «Полісся». Презентувати її голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма, котрий водночас є і головою обласної федерації волейболу, та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  «Сьогоднішня подія — чергове підтвердження того, що нині спорт на Житомирщині дійсно розвивається. І це не пусті на слова — ми доводимо їх на ділі. Ми серйозно взялися за спорт у нашій області і переконані, що він розвиватиметься й надалі. Поряд із футболом, триатлоном, веслуванням на байдарках і іншими видами спорту ми розвиваємо і будемо розвивати нові види спорту.

  Сьогодні ми представляємо жіночу волейбольну команду Житомирської області — ВК “Полісся”, яка буде грати у чемпіонаті Першої ліги і на яку ми покладаємо великі сподівання. Ті важливі та серйозні задачі, які ми ставимо перед новоствореною командою, а це вихід через 2 роки у Суперлігу, упевнений, нашим спортсменкам під силу, адже до складу ВК “Полісся” увійшли кандидати у майстри спорту, призери Чемпіонату України та член національної збірної команди України з волейболу у категорії U‒17. До того ж, зазначу, сьогодні ми представляємо ще й нову форму команди, у якій дівчата здобуватимуть лише перемоги. Мені приємно, що наша область поступово, але впевнено, стає спортивним хабом, де відновлюються різні види спорту », — акцентував  Ігор Гундич.

  «Потрібно подякувати команді за довіру до Житомирської області та міста Житомир. Коли ми вивчали, що може стати точкою зростання для міста Житомира, то був визначений один із головних напрямків —  спорт. Попереду ще багато роботи. Ми маємо відкрити не один стадіон та побудувати сучасний спортивний комплекс для ігрових видів спорту», — зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

  У свою чергу капітан ВК «Полісся» Марина Лемишова зауважила: «Ми розуміємо всю відповідальність, покладену на нас, і обіцяємо, що не підведемо та продемонструємо високі результати!».

  Під час прес-конференції керівництво області, району та міста наголошувало на тому, що на Житомирщині дійсно розвивається спорт, зокрема, й відроджується футбол, а також будується сучасний багатофункціональний стадіон 1-ї категорії, а вже наступного, 2018-го, року планується ще й початок створення спортивного ліцею, де готуватимуть сильних, професійних спортсменів. До того ж, на заході прозвучало, що для нашої області закладені кошти й на розвиток велоспорту, відбуватиметься підготовка олімпійських чемпіонів з веслування на байдарках і каное, а на волейбол з обласного бюджету спрямовано 617,8 тис. грн.

  Довідка Житомирської ОДА. У складі команди ВК «Полісся» грають кандидати у майстри спорту, серед яких: Будкевич Дар’я, Лемишова Марина, Осипчук Валентина, Котар Ульяна, Жданова Дар’я. Окремі гравці цієї команди, а саме: Будкевич Дар’я, Осипчук Валентина, Цимбалюк Анастасія і Трибюк Марія є переможцями студентської ліги і призерами Чемпіонату України серед команд вищої ліги. Також у складі команди грає член національної збірної команди України з волейболу у категорії U-17 — Котар Ульяна. Головний тренер нової жіночої волейбольної  команди — Казьмерчук Анатолій Петрович. Основна частина складу команди — це спортсменки, які раніше представляли команду Вищої ліги «Харків'янка».

  Варто зазначити, що на сьогоднішній прес-конференції керівний склад команди виловив сподівання, що ВК «Полісся» стане справжньою спортивною «родзинкою» Житомирщини. Свої спортивні сили юні волейболістки покажуть прямо сьогодні, оскільки 15‒17 грудня у спортивному комплексі ЖНАЕУ стартує чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд (Перша ліга). Вашій увазі пропонуємо переглянути розклад ігор:

  п'ятниця, 15 грудня, 17:00 год. — ВК «Полісся» (м. Житомир) — ДВК «Полісянка» (м. Житомир);

  субота, 16 грудня, 17:00 год. — урочисте відкриття, ДВК «Полісянка» (м. Житомир) — ДЮСШ «Спартак» (м. Вінниця);

  неділя, 17 грудня, 11:00 год. — ДЮСШ «Спартак» (м. Вінниця) — ВК «Полісся» (м. Житомир).

  Нагадаємо, що 3 жовтня цього року, в приміщенні ФОК «Динамо» відбулася презентація професійного волейбольного клубу «Житичі», котрий змагатиметься у Першій лізі Чемпіонату України з волейболу.

  А вже на відкритому обласному турнірі з волейболу серед чоловіків до дня місцевого самоврядування, котрий відбувався 8‒9 грудня у Житомирі, в приміщенні ФОК «Динамо»,  першоліговий житомирський ВК «Житичі» за результатами усіх матчів обіграв дві вищолігові та одну суперлігову волейбольні команди. Змагання відбувалися за підтримки голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми, який, як ми вже зазначали вище, є і головою обласної федерації волейболу.

   Особливістю цього турніру стало те, що в них взяли участь одразу три ліги України — першолігові місцеві «Житичі», вищолігові «Олюртранс» (м. Луцьк) та «Новатор-2» (м. Хмельницький), а також суперліговий «Буревісник-ШВСМ» (м. Чернігів).

  Читайте також: На турнір з волейболу до Житомира приїдуть вищолігові команди

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework