Звягельчанин Олег Ніколаєнко в 15 років побив рекорд України

  Cпортсмен підняв 136 кг у ривку та 160 кг у поштовху і став рекордсменом України.

  Сьогодні ми познайомимо вас із юнаком, який точно знає, як воно бути рекордсменом. Олег Ніколаєнко у свої 15 років має чим пишатися.

  Мабуть, одним з найтяжчих видів спорту вважається важка атлетика. Мало хто наважується займатися цим видом спорту серйозно, а ставити хоча б якісь рекорди й поготів. Професійні важкоатлети зізнаються, що ця справа не для кожного. Для тренувань потрібна витримка, неабияка сила волі та духу. Для піднімання штанги, як кажуть важкоатлети, сама тільки сила не потрібна. Дуже важливою є і техніка. Спостерігаючи, як вправно вони це роблять, стає зрозуміло, наскільки відточений кожний рух. Адже в цій справі важливим є буквально все – навіть звичайний нахил на сантиметр чи то два може стати перепоною.

  Уперше Олег "познайомився" зі штангою в 10 років. Зізнається, що було тяжко, але йому сподобалося. Саме тоді до міста приїхали спортсмени змагатися з триборства. Він подивився і вирішив спробувати.

  Олег розповідає: "Я довгий час шукав себе, займався футболом, волейболом, боротьбою – багато чим, але недовго. Усе було ніби не моє, а от коли вперше підняв штангу, то наче відчув – це воно". З того й почалося його спортивне життя, а свій перший рекорд поставив уже в 13 років – підняв 72 кг ривком. Нині Олег вже п’ятикратний рекордсмен України, майстер спорту України з важкої атлетики серед юнаків, але не збирається зупинятися на досягнутому. Цей юнак надзвичайно впевнений у своєму майбутньому та рішуче йде до мети.

  "Хочу порадити всім, хто тільки розпочинає займатися спортом: найголовніше – це тренуватися. Скільки скаже тренер – стільки й тренуйтеся, пропустите день чи два – все, більше ви не зможете повернутися…", – наголошує спортсмен. Своє майбутнє Олег також вирішив пов’язати з великим спортом. Другий рік вже навчається в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури та спорту, мріє стати тренером. Зізнається, що найтяжче було все-таки звикнути до навчання, до того ритму, тяжких тренувань та, звісно, чужого міста. Своїм успіхом Олег завдячує тренеру Валерію Постіженку – саме він з перших днів працює з Олегом, разом навіть обирали, куди вступати.

  Дивлячись на ще такого юного хлопця, мимоволі запитуєш себе, що ж привабило його, чому саме важка атлетика? Олег з усмішкою відповідає: "Це настільки класно. Коли ти на змаганнях, тебе переповнюють емоції, ти розумієш, що ти можеш перемогти їх усіх, що ти сильний і тобі все до снаги". Він уперто йде до своєї мети, спостерігає за відомими важкоатлетами та навчається. За його плечима немає ні грама жалю, а попереду – лише мрії. Хлопець прагне посісти гідне місце в команді збірної України в Юнацьких Олімпійських іграх у 2018 році. Тож ми бажаємо Олегові перемоги та здійснення мрій. За такими богатирями – майбутнє нашого спорту!

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 06/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework